Topp fem multiplayer-maps
0

Topp fem multiplayer-maps

apr 11 Spill.no  

Call of Duty: Black Ops er det mest solgte spillet i USA gjennom tidene. Vi i Spill.no har fått besøk av Håvard – en skoleelev som har praksisplass hos Spill.no hver onsdag. Håvard er en habil Call of Duty-spiller, og vi bad han om å lage en artikkel om de fem kuleste flerspillerbanene i spillet, fortelle hvorfor banene er de beste, og komme med noen grunnleggende råd om taktikker og våpen til nye spillere for å takle banene. Her er resultatet. – red.

Variasjon

Da jeg fikk beskjed om å plukke de fem beste flerspillerbanene i Call of Duty: Black Ops, måtte jeg ha noen kriterier. Det må være baner man ikke går lei, på grunn av at det alltid skjer noe nytt og at de inneholder stor variasjon. Det er stor forskjell fra å spille på en ørkenbane som Firing Range og en snøbane som Summit.

I vår jakt på den ulitmate Black Ops-banen har jeg kommet frem til følgende topp 5-liste med varierte brett både fra grunnspillet og tilleggspakken First Strike

5. Summit

Spill: Call of Duty: Black Ops

På snøbanen Summit finner du en liten høydeforskjell fra bakkepunkt til den “høyeste” bygningen. Banen er satt til et forlat forskningssenter, høyt oppe i snødekte fjellene. Ikke ta med deg snikskytteren til denne banen med mindre du har tenkt å campe og skyte på 75 meters hold for det meste. 

Summit havner på denne lista rett og slett fordi det er den perfekte snikmorderbanen. Å angripe bakfra på denne banen er nesten umulig å unngå takket være smale korridorer og strategiske plassering av ødelagte containere og nedsnødde traktorer.

Våpenvalg

Her er det maskingevær som AK-47 og Commando, samt haglgevær som Stake-Out og Spas 12 som gjelder. Ta også med Tomahawk-øks eller Spandex-granat for dette blir en voldelig kamp om å komme seg til 7500 poeng. Det kan også være nyttig med en ny sjanse hvis du skulle trenge det. Second Chance vil være en utmerket perk å legge til på denne banen.

4. Discovery

Spill: Call of Duty: Black Ops – FIRST STRIKE

Takk og farvel til deg som kommer i veien for utkikksposten på denne mellomstore banen. Den utrolig uforutsigbare snøbanen er lagt til en øde, slitt, tysk utkikkspost rundt polarsirkelen. Den er basert rundt spillets story om Project Nova. En giftgass lik den som ble brukt i Hitlers gasskamre under andre verdenskrig. 

Det mest usikre med banen er at på to av broene (som er laget av stein) er det mulig å falle ned i avgrunnen under deg. Pass opp for granater og vådeskudd!

Våpenvalg

Om du er en camper er det beste valget ditt en Sniper PSG1 på denne banen. Du har et utrolig godt plassert utkikkspunkt hvor du bare kan legge deg rett ned, plassere en Claymore-mine og ligge og vente på at noen skal komme forbi ditt infrarøde sikte. Du har ingen problemer med å kunne gå rundt med dette våpenet heller, ettersom det er halvautomatisk, og du kan skyte fem skudd før du må lade.

Derimot, hvis du ønsker å gå rundt må du nok sette på en submachine gun med et sikte av et visst kaliber. Mac11, eller AK74u, vil være tilstrekkelig nok til å kjøre fienden flat på en komfortabel og selvsikker måte. 

3. Kowloon

Spill: Call of Duty: Black Ops – FIRST STRIKE

Kowloon er blant de nye banene som er ganske morsom å spille. Den er plassert til slummen i Hong Kong der folk praktisk talt bor oppå hverandre. Den mørklagte, tørre banen er den mest fleksible av de alle. Nærkamp, snikskytterkrig, eller granatkrig, her funker det meste. Men pass opp så du ikke blir skutt i ryggen. Ha alltid øyne i nakken!

Fra midtpunktet av banen er det to ziplines, som du kan bruke for å frakte deg fra den ene siden av banen til den andre. Men pass på, er du først koblet til linen kan du ikke koble deg fra, eller skyte før du er kommet frem og trygt på bakken.

Våpenvalg

Trikset på denne banen er å holde seg høyt oppe, og fienden langt nede. Å få tak i to førstevalgsvåpen er en god idé her. Still deg oppe på det høyeste punktet og bare vent på at spillere skal komme trippende forbi.

Du får ikke store problemer hvis du bruker et infrarødt sikte på sniperen din her. På bakkenivå kan det være greit å holde seg til ditt favorittvåpen. Vanligvis går jeg rundt med et Red Dot Sight koblet til en AK47, eller en Commando

2. Firing Range

Spill: Call of Duty: Black Ops

Treningsleiren i Irak er av det barske slaget, med muligheter til å campe eller snike seg rundt som en ninja. 

Men det å holde seg utenfor synsvinkel hele tiden er nok av det verre slag på denne banen. Høye punker på banen er det nok å ta av, men disse er det lett å bli skutt ned fra. Blir du først sett skal det godt gjøres å klare å overleve lengre enn en 3-4 runder. 

Omtrent på midten av banen finner du et høyt tårn. Dette er det høyeste punktet på banen. Herfra kan du se det meste av området. På dette punktet kan du følge med på motstanderen, uten selv å bli oppdaget, noe som er en stor fordel hvis runden ikke helt går din vei.

Våpenvalg

I Modern Warfare 2 fulgte det med en skytemetode som ble kalt for Quick Scope. Mange spillere har klagd på at Treyarch fjernet denne funksjonen fra Black Ops, den kunne nemlig vært veldig hendig på akkurat denne banen. Men man får ta til takke med det man har. 

Våpenvalg på Firing Range kommer helt an på stilen din. Alt funker, men etter min personlige mening vil jeg helst bruke submachine-gunneren AK74u. Maskingeværet er blant de raskeste til å sikte, og med Reflex-siktet og noen raske fingre er du nesten uovervinnelig. 

 

1. Nuketown

Spill: Call of Duty: Black Ops

Etter mye om og men med meg selv, kom jeg frem til at dette må definitivt være den beste banen på Call of Duty: Black Ops. Banen har alt man kan ønske seg, og er blant de minste i spillet. Det skjer alltid noe på denne banen, som er en falsk liten by bygd for prøvesprenging av atombomber. 

Det spesielle med denne banen er at den har en snarvei over til motsatt side av banen. Men den eneste måten å ta snarveien på er med den lille bilen RC-XD, som og er en killstreak du kan skaffe deg med tre drap på motstanderen. Når du starer på banen er den så liten at med en gang du kommer deg ut av startområdet treffer du på motstanderen.

Nuketown har også to hus, som skjuler deg ved startpunktet. Disse utgjør også de perfekte snikskytterstedene. Ulempen er denne: Det er lett å bli skutt bakfra. Du har ingen mulighet til å komme deg helskinnet ut hvis det skulle komme noen bak ryggen din. Et unntak er hvis du har satt ut en landmine i døråpningen til andre etasje. 

Våpenvalg

Nuketown har sine fordeler og ulemper når det kommer til våpen. Det som er minst smart å bruke er en snikskytterrifle, med mindre du er skikkelig god, eller har tilgang til PSG1. Som nevnt tidligere er dette en rifle du ikke trenger å lade før du har brukt fem skudd. Submachines liker jeg ikke å bruke på denne banen, ettersom det ikke er mange nok skudd i magasinet. Derimot holder det lenge og vel med maskingevær.

AK47 og Commando byr på mer enn bare muligheten til å plaffe ned en fiende. Du sitter med to våpen som lett lader om magasinet med hele 30 skudd. 40 hvis du har extended magasin. 

Det var Håvards fem favoritt baner på «Call of Duty: Black Ops». Hva mener du? Hvilke baner er dine topp fem på «Black Ops»? Hvilke taktikker bruker du på de ulike banene? Sleng deg med i diskusjonen under!

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.