Tror Microsoft vinner neste runde
0

Tror Microsoft vinner neste runde

mar 11 Spill.no  

Bransjeanalytiker Michael Pachter har kommet med sin spådom for den kommende konsollperioden, på underholdningsbransjekonferansen South by Southwest (SXSW), melder VG247.

Nintendo-kritisk

Pachter, er som kjent ingen fan av Nintendo Wii U, og har kalt den ting som “et uopprettelig bomskudd” og “en demontert DS”. Men det betyr ikke at han unner konkurrentene den samme skjebnen. Sony-presentasjonen forrige måned gjorde den rutinerte analytikeren “imponert”, og han likte spesielt hvordan fokuset ble rettet mot spillene. Etter helgens foredrag på SXSW, ser det imidlertid ut til at det er Microsoft som skjenkes mest optimisme.

– Microsoft vinner

Spilljournalist Geoff Keighley delte nylig en av Pachters stensiler for foredraget, hvor vi får se en god del av de mest sentrale punktene på analytikerens agenda for kvelden. Her kan vi lese at “Microsoft kommer til å vinne neste [konsoll-]generasjon”, og at ryktede egenskaper som innebygget TV-dekoder og støtte for Microsoft-eide Skype er spesielt sterke kort fra utgiveren, som fremdeles har til gode å avsløre sin neste konsoll.

Videre tror han Sony kommer til å fortsette å jobbe med å hente seg inn etter forrige (eller denne, om du vil) generasjon, men at den Sony-eide strømmingleverandøren Gaikai kan vise seg å være jokeren i ermet.

Og all pessimisme til tross: Nintendo kommer til å gjøre det best på software-fronten, men at det ikke blir snakk om noen totaldominans på maskinvaresalget, slik det har vært i den nåværende generasjonen med Nintendo Wii. Håndholdt-salget kommer også til å lide, mener han, da smarttelefoner og nettbrett for alvor kommer til å spise seg inn på samme marked.

Bedre tider for utgiverne

2012 var preget av en rekke oppsigelser, konkurser og kanselleringer, men Pachter har ingen tro på at dette er en trend som kommer til å fortsette. Han tror derimot at det er slutt på de dårlige tidene for utgivere, men at sammenslåing av selskaper kan være løsningen.

Og til slutt en gladmelding til PC-folket: Pachter har trua for 2013. En markant økning av indie-scenen og lavbudsjettsprosjekter, Steam-støtte for hjemmeutviklere og planer om lansering av den konsollignende SteamBox-PC-en er alle indikasjoner på at spillbransjens mest omdiskuterte analytiker kan ha rett.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.