Verdig lillebror
0

Verdig lillebror

mar 24 Spill.no  

Et problem som alltid har preget håndholdte spill er at de gjerne ender opp som fattigere versjoner av konsollutgavene. Dårligere grafikk, forenklede spillmekanikker og mindre funksjoner. Det føles kjipt å spille en magrere versjon når du vet at du ville hatt det mer moro med spillet til en stasjonær konsoll.

Det meste intakt

Derfor er det hyggelig å se at Konami har klart å bevare den gode «Pro Evolution»-følelsen i sin 3DS-versjon av spillet. Den nye grafikkprosessoren til 3DS gjør at spillet kan skilte med en imponerende god grafikk, og kontrollen – til tross for færre knapper og komboer – sitter bra.

3D-effekten er selvsagt i fokus, og Konami har valgt å vise frem denne via en ny kameravinkel i spillet. Vi ser ikke lenger handlingen fra lufta, i stedet har kameraet blitt flyttet ned på bakken og like bak spilleren.

Dette fungerer utmerket i hovekonkurrent «FIFA»s be-a-pro-modus, der man styrer en enkeltspiller, fordi man vet hvor man skal posisjonere seg og trenger ikke å bytte fra spiller til spiller. Men det fungerer mindre bra i «PES 2011 3D».

Joda, det blir mer innlevelse når pasningene mine sitter, og angrepsspillet er velsmurt, men straks jeg mister ballen blir det verre. Plutselig ser jeg på en midtbanespiller mens motsanderen har rykket forbi forsvaret mitt, og innen kameraet har rukket å flytte seg til en forsvarsspiller slik at jeg har bedre oversikt, har motstanderen scoret.

Tradisjonelt er best

Derfor hadde jeg ikke noe annet valg enn å flytte kameraet opp, opp og opp. Og med kameraet i samme posisjon som i de gamle spillene, ble spillet straks bedre.

Spillmessig er nemlig «PES 2011 3D» svært likt konsollversjonene. Det er litt færre knapper å holde styr på, men de litt forenklede spillmekanikkene ødelegger ikke spillopplevelsen. Pasningsspillet, tempoet og flyten er slik vi kjenner det fra hovedspillet på Playstation 3 og Xbox 360. Modusene vi kjenner fra hovedspillet, som Champions League og den tradisjonelle Master League-modusen er med.

Det unike med 3DS-versjonen er selvsagt først og fremst 3D-grafikken. Den er ikke så markant når man spiller med oversiktskameraet som jeg foretrekker, nede på bakken er det mer imponerende med dybden i bildet.

Litt synd er det at den trykksensitive skjermen ikke blir brukt flittigere. Man kan enkelt endre taktikk underveis på den, men den kunne med fordel blitt brukt enda mer, til å informere meg om spillerstatuser f.eks.

«PES 2011 3D» er en vellykket konvertering av «Pro Evolution Soccer» til håndholdt format. Det må fortsatt finne seg i å stå i skyggen av hovedspillet, og dessverre fungerer ikke det ambisiøse nærkameraet så godt i praksis, men uten konkurranse fra «FIFA» i overskuelig fremtid, er dette en solid investering for alle nybakte 3DS-eiere med et snev av fotballinteresse.

Se flere bilder fra spillet på neste side!

«PES 2011 3D: Pro Evolution Soccer» er utviklet og utgitt av Konami. Spillet lanseres på 3DS fredag 25. mars.

Les også:

Spiller du på kjøkkenet?

Denne Xboxen kan du ikke spille på!

HD-versjon av Resident Evil 4?

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.