20 spill vi gleder oss til i 2010
0

20 spill vi gleder oss til i 2010

Til tross for finanskrisen lover 2010 å bli et svært godt spillår, og vi i Spill.no har samlet oversikten over de mest etterlengtede spillene i 2010. Se den komplette oversikten nedenfor…

For å se det neste spillet i oversikten, bruk pagineringsknappene over og under artikkelen.

«BioShock 2»

(2K Marin)

Originale «Bioshock» ble en overraskende og umiddelbar klassiker, og nå returnerer utvikleren 2K Marin med oppfølgeren. Det er gått 10 år siden sist, og i «Bioshock 2» spiller du rollen som den første «Big Daddy» noensinne. Spillet har utgivelse 9. februar, og vi gleder oss som en flokk med unger på julaften.

«Bioshock 2» har utgivelse 9. februar og kommer til Playstation 3, Xbox 360 og PC.

«Starcraft II»

(Blizzard Entertainment)

«Starcraft II» har vært i produksjon nesten like lenge som legendariske «Duke Nukem Forever», men nå ligger det endelig ann til at spillet utgis i 2010. «Starcraft II» står for god, gammeldags RTS-action, denne gangen i tre forskjellige kapitler.

«Starcraft II» har utgivelse i Q2 2010 og kommer til PC.

«Gran Turismo 5»

(Polyphony Digital)

«Gran Turismo 5» kalles ofte «verdens beste bilspill», og etter en endeløs rekke av utsettelser kommer Sonys flaggskip endelig til Playstation 3. Forvent deg en realistisk bilsimulator proppet med funksjoner og muligheter!

«Gran Turismo 5» har utgivelse en gang i 2010 og kommer til Playstation 3.

«Super Mario Galaxy 2»

(Nintendo)

«Super Mario Galaxy» ble en umiddelbar klassiker på Wii, og nylig annonserte Nintendo et nytt kapittel i sagaen om den italiensk-japanske rørleggeren. Nintendo er som alltid sparsomme med opplysninger, men spillet forventes i andre kvartal 2010.

«Super Mario Galaxy 2» har utgivelse i Q2 2010 og kommer til Wii.

«Heavy Rain»

(Quantic Dream)

«Heavy Rain» skal etter sigende ta historiefortellingen i dataspill til nye høyder. Spillet har ultra-realistisk grafikk og skuespill på høyde med de fleste Hollywood-produksjoner, og kommer bare til Playstation 3.

«Heavy Rain» har utgivelse i Q1 2010 og kommer til Playstation 3.

«Dark Void»

(Airtight Games)

«Dark Void» er et scifi-eventyr fra Airtight Games og japanske Capcom. Etter en tur gjennom Bermuda Triangelet i Atlanterhavet havner du i en annen dimensjon, hvor du må kjempe mot en rase romvesener som er kjent som «Watchers». Godt hjulpet av Nikola Tesla låser du opp ny teknologi og våpner som hjelper deg i kampen mot de ugjestmilde romvesenene.

«Dark Void» har utgivelse 19. januar og kommer til Playstation 3 og Xbox 360.

«Bayonetta»

(Platinum Games)

«Bayonetta» er et fartsfyllt actionspill, regissert av «Devil May Cry»-skaperen Hideki Kamiya. I spillet styrer du en kvinnelig heltinne som henter sine overnaturlige krefter fra luften rundt henne. Spillet ble først utgitt i japan i oktober 2009, og omtales der borte som «det beste actionspillet i 2009».

«Bayonetta» har utgivelse i januar og kommer til Playstation 3 og Xbox 360.

«Star Trek Online»

(Cryptic Studios)

Hvis du liker MMORPG-spill og Star Trek, så vil du sannsynligvis elske «Star Trek Online». I «Star Trek Online» kan du utforske et nærmest uendelig univers, forsvare basene dine og innta rollen til mange av favorittkarakterene dine fra den kjente TV-serien med samme navn.

«Star Trek Online» har utgivelse 2. februar og kommer til PC.

«Mass Effect 2»

(Bioware)

«Mass Effect» slo ned som en bombe da det ble utgitt i 2007. Kanskje ikke så rart – det ble jo tross alt utviklet av kanadiske Bioware, kjent for bl. a. «Baldur’s Gate», «Neverwinter Nights» og «Dragon Age: Origins». Nå er Bioware kjøpt opp av Electronic Arts, men de lager fortsatt fantastiske spill. «Mass Effect 2» lover nye karakterer, forbedret grafikk og en helt ny verden å utforske.

«Mass Effect 2» har utgivelse 26. januar og kommer til Xbox 360 og PC.

«Lost Planet 2»

(Capcom)

«Lost Planet 2» er et kommende scifi-eventyr med enkelte RPG-elementer, og utvikles og utgis av japanske Capcom. «Lost Planet 2» fortsetter historien 10 år etter hendelsene i det første spillet. Snøen har smeltet, og en yrende jungel venter nye spillere. Hvis du likte det første spillet eller «Far Cry», så er det gode sjanser for at du også vil like «Lost Planet 2».

«Lost Planet 2» har utgivelse 23. februar og kommer til Playstation 3 og Xbox 360.

«Final Fantasy XIII»

(Square Enix)

«Final Fantasy» er en av de lengstlevende seriene i spillverden, og det er ikke uten grunn. «Final Fantasy XIII» lover fartsfyllt japansk action, og dette er også den første gangen «Final Fantasy» utkommer til Xbox 360.

«Final Fantasy XIII» har utgivelse 9. mars og kommer til Playstation 3 og Xbox 360.

«Dante’s Inferno»

(Visceral Games)

I «Dante’s Inferno» vil spillere få kunne oppleve livet etter døden, slik det ble tolket av den italienske dikteren Dante Alighieri på 1300-tallet. I spillet styrer man Dante på et brutalt eventyr gjennom de ni sirklene i helvete.

«Dante’s Inferno» har utgivelse 9. februar og kommer til Playstation 3, Xbox 360 og PSP.

«Splinter Cell: Conviction»

(Ubisoft Montreal)

I «Splinter Cell: Conviction» returnerer vår alles Sam Fisher, men denne gangen er det personlig. Sam Fisher er besatt av tanken på å fakke datterens morder, men underveis i jakten roter han seg inn i en dødelig konspirasjon som truer med å sette en stopper for alle tanker om en oppfølger…

«Splinter Cell: Conviction» har utgivelse 23. februar og kommer til Xbox 360.

«God of War III»

(SCEA)

«God of War III» ble annonsert til Playstation 3 på E3 2008, og lanseres en gang i løpet av mars 2010. Spillet blir beskrevet som det mest avanserte «God of War»-spillet hittil, og lover fantastisk grafikk, nye våpen og nye ferdigheter for Kratos, spillets protagonist.

«God of War III» har utgivelse i mars og kommer til Playstation 3.

«World of Warcraft: Cataclysm»

(Blizzard Entertainment)

«World of Warcraft» fortsetter sin seiersmarsj inn i norske ungdommers liv, og sørger for å sette en effektiv stopper for fritidssysler, lekselesing og all omgang med det motsatte kjønn. Nå er snart utvidelsepakken «World of Warcraft: Cataclysm» her, og lover nye områder, to nye raser og en forhøyet «level cap». Utgivelsen av «World of Warcraft: Cataclysm» markerer også det riktige tidspunktet å slå opp med dama på.

«World of Warcraft: Cataclysm» har utgivelse en gang i 2010 og kommer til PC.

«Prince of Persia: The Forgotten Sands»

(Ubisoft)

Ubisoft fortsetter den prisbelønte «Prince of Persia»-serien, og utgir denne gangen «The Forgotten Sands» – akkurat i tide til utgivelsen av Hollywood-filmen med samme navn. Vi har alltid likt Prince Dastan, og er selvfølgelig alltid forventningsfulle til et nytt kapittel i sagaen om «Prince of Persia».

«Prince of Persia: The Forgotten Sands» har utgivelse i mai og kommer til Playstation 3, Xbox 360 og DS.

«Max Payne 3»

(Rockstar Games)

«Max Payne 3» skulle egentlig bli sluppet i slutten av 2009, men ble sannsynligvis utsatt for å ikke konkurrere mot «Call of Duty: Modern Warfare 2». Nå er imidlertid spillet snart klar for lansering, og i følge Rockstar vil vi denne gangen møte en eldre, mer kynisk utgave av Max. Spillet utspiller seg 12 år etter hendelsene i «Max Payne 2», og handlingen er lagt til Sao Paulo, Brasil.

«Max Payne 3» har utgivelse en gang i 2010 og kommer til Playstation 3, Xbox 360 og PC.

«Metal Gear Solid: Peace Walker»

(Kojima Productions)

«Metal Gear Solid: Peace Walker» er en direkte oppfølger til det kritikerroste «Metal Gear Solid 3», som kom ut til Playstation 2 i 2004. «Metal Gear Solid: Peace Walker» kommer bare ut til PSP, og blir sannsynligvis et av de bedre PSP-spillene som har kommet på en lang stund.

«Metal Gear Solid: Peace Walker» har utgivelse 25. mai og kommer til PSP.

«Star Wars: The Old Republic»

(Bioware)

Kanadiske Bioware er verdenskjent for sine RPG-spill, og utga i 2003 «Star Wars: Knights of the Old Republic». Nå er neste installasjon i serien her, denne gang i form av et MMORPG-spill. Som mange andre Bioware-spill utgis «Star Wars: The Old Republic» kun til PC.

«Star Wars: The Old Republic» har utgivelse en gang i 2010 og kommer til PC.

«Mafia II»

(2K Czech)

Det originale «Mafia» ble en uventet klassiker da det kom, og «Mafia II» forsøker å stå på forgjengerens skuldre. Spillet utspiller seg på 1940- og 50-tallet, og utvikleren 2K Czech lover mer organisert kriminalitet, flere våpen, bedre grafikk og en dyp, involverende historie. Vi gleder oss!

«Mafia II» har utgivelse en gang i 2010 og kommer til Playstation 3, Xbox 360 og PC.

About Erling Løken Andersen

Erling er tidligere ansvarlig redaktør i Spill.no, nå styreleder i Omega Media, som eier og driver Spill.no. Erling har jobbet med spill siden 2006; først som spillutvikler, deretter spilljournalist og redaktør.