2020 kan bli litt av et spillår
0

2020 kan bli litt av et spillår

jun 03 Anders Lønning  

Vi er T-minus fem dager til den første pressekonferansen for E3 2019 går av stabelen, og hvis sant skal sies er det ikke lett å forutse hva vi kommer til å bli vist.

Sony har meldt at de ikke dukker opp, Både Microsoft og Sony har en håndfull annonserte titler som ennå ikke har sett dagens lys og EA’s annonserte program har vel nesten aldri sett magrere ut.

Men med det sagt er er det ikke manko på spill vi allerede vet om som vi går å venter på heller. Nylig fikk vi vite at Death Stranding kommer ut i november, og i følge Kotaku’s Jason Schreier kan Kojima’s kommende stortittel fungere som startskuddet for den siste bølgen av store lanseringer for denne generasjonen konsoller.

Det var når ryktene om Death Strandings lanserings dato svirret som mest rett i forkant av annonseringen at Jason tok bladet fra munnen og tweetet at han hadde hørt at The Last of Us 2 skal være utsatt til neste år. Som svar til at en annen twitter bruker påstod at CD Projekt RED’s kommende Cyberpunk 2077 mest sannsylig også kom til å komme ut rundt Kojima Productions spillet, avfeiet den tilsynelatende allvitende spilljournalisten dette kontant.

Som det som ofte gjør når Jason er ute å tweeter noe, tok spillhjørnet av Reddit fyr basert på denne kommentaren fra Schreier. Så pass mye faktisk at han følte det var på sin plass med en forklaring av hvorfor han tror at Cyberpunk 2077 ikke kommer før til neste år.

Videre, på spørsmål om dette da betyr at Cyberpunk 2077, The Last of Us 2, Ghost of Tsushima, Project GR (Det ryktede samarbeidet mellom forfatter George R.R Martin og Dark Souls utvikler FromSoftware), remaken av Final Fantasy VII  i tillegg til hva en det er Ubisoft kommer til å annonsere under E3 alle kommer i løpet av det første halvåret av 2020 hadde Jason dette å komme med:

Nå skal vi alle være forsiktige med å ta dette som fakta, da dette på ingen måter kommer fra offisielle kilder. Men på den andre siden høres det jo ikke helt usannsynlig heller. Denne konsollgenerasjonen er på hell, og i løpet av det neste kalender året skal vi ikke se bort i fra at vi har både PlayStation 5 og, hva enn Microsoft velger å kalle sin neste konsoll, i hende, og da gir det jo mening at konsollhaverne, som ihvertfall står for to av disse titlene, er interessert i å få spillene på marked før de konkurrerer med seg selv. En ting som soleklart taler i mot en slik lanseringsbonansa er at hvis utgiverne svir av alt kruttet i det første halvåret, hva gjenstår da til lansering av de nye konsollene?

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.