Dragon Quest Walk annonsert for Japan
0

Dragon Quest Walk annonsert for Japan

jun 03 Anders Lønning  

Mens alle vi her hjemme lå og sov brukte Square Enix natten på å annonsere et nyttspill satt i deres høyt elskede Dragon Quest univers.

Dragon Quest Walker er et såkalt Utvided Virkelighets (Augmented Reality, oftest forkortet til AR) spill for mobileplattformer, ikke ulikt Niantic spillene Ingress og megahitten Pokèmon Go, hvor monstrene fra Dragon Quest universet ser ut til å invadere vår verden.

Både traileren og nettstedet den linker til er dessverre på japansk, men for oss som ikke snakker eller leser språket har vi heldigvis folk som John Ricciardi fra det Tokyo-baserte lokaliseringstudioet 8-4 som gir oss en rask gjennomgang om hva Dragon Quest Walk ser ut til å være via twitter-kontoen sin.

Dragon Quest Walk har Pokèmon Go-aktig utforsking av vår verden, (de viste Tokyo Tårnet som et faktisk tårn inne i spillet), med Dragon Quest kamper og figur bygging. Utviklet i sammarbeid med Colopl (folket bak det kommende Switch spillet Shironeko)

– De viser hvordan spillet har ekte landemerker fra Japan spredd rundt om på kartet, og de dukker også opp i bakgrunnen av kampene, osv. De skal ha spesielle quester knyttet til slike landemerker også.

– Du kan sett opp ditt eget hjem på kartet også, og oppgradere/dekorere det (ikke ulikt Dragon Quest 10). Du får bonuser når du er ute å gjør ting som i tur kan brukes til å oppgradere huset ditt.

Spillet skal ha en lukket beta 11. juni i Japan, men det har ikke blitt sagt noe om spillet er planlagt lansert utenfor hjemlandet ennå. Under livestreamen hvor de viste frem spillet hintet Dragon Quest produsenten Yuu Miyake også til at en idè av hva Dragon Quest XII skal være begynner å ta form, men at det foreløpig var for tidlig å snakke om spille på ordentlig.

https://www.youtube.com/watch?v=Z2uh8RfO6pY

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.