Activision med slaktekniv
0

Activision med slaktekniv

feb 10 Spill.no  

Activision er i gang med å restrukturere bedriften sin, og som følge av dette kommer de til å si opp 500 ansatte. Flere spillutviklingsstudioer blir tatt med i dragsuget.

No More Heroes

På et investormøte i går kunne CEO Eric Hirshberg i Activision fortelle at hele Activisions musikkavdeling nå legger ned. Fjorårets «Guitar Hero: Warriors of Rock» og «DJ Hero 2» ble ingen salgssuksesser, til tross for at begge fikk god kritikk. Vi i Spill.no ga spillene terningkast fire og fem i våre anmeldelser.

– Etterspørselen etter utstyrsbaserte musikkspill har rast i et dramatisk tempo, uttalte Hirshberg ifølge Eurogamer.

– På grunn av de betydelige lisens- og produksjonskostnadene i denne sjangeren, er det umulig for oss å skape profitable spill basert på det nåværende markedet og etterspørselen, fortsetter Hirshberg.

Activision kommer til å fortsette å støtte titlene med nedlastbart innhold.

Kriminiminiminelt

I tillegg til at Activision nå gir opp «Hero»-spillene, har de kansellert utviklingen av det kommende «Grand Theft Auto»-aktige spillet «True Crime: Hong Kong».

– Firmaet (Activision – red.) vil også kutte utviklingen av «True Crime: Hong Kong». Disse avgjørelsene er basert på et ønske om å fokusere på de største mulighetene som firmaet har nå for å skape verdens beste interaktive underholdningsopplevelser, er den offisielle begrunnelsen til Activision, ifølge Eurogamer.

«True Crime» har hatt en turbulent utvikling. Prosjektet startet opprinnelig hos spillstudioet Treyarch som et helt nytt spill kalt «Black Lotus» hvor spilleren skulle styre en asiatisk kvinnelig leiemorder. Ifølge kilder Gamasutra har snakket med ønsket ikke Activision at spillet skulle ha en kvinnelig helt da det ville gå ut over salgspotensialet til spillet, og ba utviklerne bytte ut hovedpersonen. Spillet ble så flyttet fra Treyarch til utvikleren United Front Games som har jobbet med det siden da. Nå er altså spillet kansellert.

Farvel Tony?

Under investormøtet kom det også signaler om at det spøker for skateboard-spillene til Tony Hawk. «Tony Hawk Ride» ble en flopp salgsmessig, og fjorårets «Tony Hawk Shred» ble heller ingen suksess, noe som har resultert i at serien har fått «pause» i år, og vil tidligst få et nytt spill til neste år.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.