Battle.net er hacket
0

Battle.net er hacket

aug 10 Spill.no  

Blizzard har avdekket et innbrudd på nettjenesten nordamerikanske Battle.net-servere, som kan ha avslørt passord og annen sensitiv informasjon om de registrerte spillerne,

Stjålet informasjon

Ifølge et offentlig skriv tok Blizzard raskt grep, og samarbeider nå med sikkerhetseksperter for å både kartlegge skaden og finne ut hva som har skjedd. Det skal i første omgang ikke være snakk om kredittkortinformasjon, men først og fremst sikkerhetsspørsmål og passord. Disse passordene er krypterte, og Blizzard virker ikke bekymret for at disse blir avdekket med det aller første, selv om de anbefaler nordamerikanske spillere å endre passord på både Battle.net og andre nettsteder hvor de benytter det samme passordet.

Det er altså først og fremst nordamerikanske servere som er rammet, som inkluderer USA, Sør-Amerika, Australia, New Zealand og og Sørøst-Asia, og mailadressene til disse skal også være på avveie, sammen med informasjon knyttet til eksterne passordgeneratorer, som mobilapper. Europeiske servere nevnes ikke i Blizzards unnskyld-brev, så vi velger å puste lettet ut inntil videre.

– Vi tar sikkerhet rundt personlig informasjon veldig alvorlig, og vi er virkelig lei oss for hva som har skjedd, forteller Blizzard-sjef Mike Morhaime i det åpne brevet til brukerne, og minner om at phishing-mailer som ber om passordet ditt i kjølvannet av angrepet ikke er fra Blizzard.

We take the security of your personal information very seriously, and we are truly sorry that this has happened.

Battle.net er et felles system for Blizzards spill, som Diablo III, StarCraft II og World of Warcraft. Europeiske servere er trolig ikke rammet av hacker-angrepet.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.