Ble du lurt i går?
0

Ble du lurt i går?

apr 02 Spill.no  

Første april falt på en helligdag i år, noe som gjorde at mange medier avsto fra å produsere sine egne aprilspøker. Jeg har faktisk ikke funnet noen aprilspøker i norske spillmedier, men det har ikke forhindret spillskapere og utenlandske medier fra å prøve å narre spillerne.

På de neste sidene har jeg samlet en håndfull av gårdagens beste spillspøker. Sett deg godt til rette og løsne på smilebåndet, noen av disse er svært gjennomførte.

Mario til Playstation 3

Jeg starter med en norsk spøk. Elektronikkjeden Spaceworld kom med en verdensensasjon via sin Facebook-side i går, der de kunne annonsere at Sony hadde kjøpt Super Mario-serien fra Nintendo, og at det neste Super Mario-spillet er Playstation-eksklusivt. Nyheten var komplett sammen med et litt vel hjemmelaget Playstation 3-cover, komplett med 18-års-grense for en ny og mer «moden» Mario.

Jeg trodde på det i cirka 0,0000001 sekund, Spaceworld. Godt forsøk likevel.

Deathmatch i Journey

Den fabelaktige fabelen om livets meningsløse reise mot en uunngåelig død i Journey gjorde sterkt inntrykk på meg i fjor. Men for enkelte ble det kanskje litt kjedelig å bare rusle rundt i ørkenen og løse enkle gåter sammen med en fremmed. Derfor annonserte ThatGameCompany like godt en nedlastbar utvidelse til spillet i går med tittelen Rocket Death Match DLC. Her får endelig nomadene i Journey rakettkastere og kan slåss mot hverandre, i stedet for å bare holde hverandre i hånda og gråte sammen rundt livets vakre ferd mot fjelltoppen.

Se traileren for Journey Rocket Death Match DLC her:

Guild Wars 2 Super Adventure Box

ArenaNet stod for gårdagens mest gjennomførte aprilspøk med sin Super Adventure Box til Guild Wars 2. Rett og slett et helt nytt område i spillet, gjenskapt som en herlig blanding av 90-tallets tredimensjonale plattformspill med visuell retroestetikk fra 80-tallet.

Området inneholder mye hopping samt en bosskamp mot en fiende kalt King Toad. Gikk du glipp av området i går har du fortsatt sjansen. Ved å snakke med en fyr som heter Moto i nordenden av Rata Sum får du tilgang til retroverdenen helt frem til 30. april.

Se traileren for Guild Wars 2: Super Adventure Box her:

Warhound i Starcraft 2

Ok, jeg er kanskje ikke verdens mest kunnskapsrike om Starcraft 2, så bær over med meg. Vistnok var mange Starcraft 2-spillere skuffet fordi en enhet kalt Warhound ble fjernet fra spillet etter at den var med i betatestingen. I går bestemte Blizzard seg for å gjeninnføre Warhound, men som et rent skin og ikke en egen enhet.

Morsomt? Sikkert artig for Blizzard i hvert fall. Vi regner med fansen er like skuffet og rasende som de alltid er på Blizzard-forumene, aprilspøk eller ei.

Deus Ex: Human Defiance

Square Enix benyttet gårdagen til å annonsere et helt nytt Deus Ex-spill – laget med grafikk hentet rett fra 80-tallet. I dette nye spillet som foregår i to dimensjoner og ser ut som det spilles på Nintendos første konsoll styrer man nok en gang Adam Jensen i det som mest av alt ser ut som en blanding av Super Metroid med klassiske japanske rollespill.

Faktisk ser det så fristende ut at mange fans på Facebook-siden til Deus Ex er veldig skuffet over at spillet er en aprilspøk og ikke et ekte spill. Man kødder ikke med retronostalgi, Square Enix!

Se traileren her:

Sonic + geit = sant

Jeg er en gammel mann. Heldigvis har jeg barn som holder meg oppdatert på memer fra internett, og en av disse er geiter som skriker som mennesker. Det har tydeligvis Sega også fått med seg, for i går la de ut en reklamefilm for relanserte Sega-spill med geitifisert lyd.

Jepp, du leste riktig, skrikende geiter skal nå akkompagnere Sonics eventyr, ifølge Sega. Goat Processing, kaller de det. Artig aprilspøk, kaller vi det.

Sjekk ut Sonic med geitelyder her:

iPlay

IGN slo til med en gjennomført, om enn litt forutsigbar spøk om en ny spillkonsoll fra Apple kalt iPlay. Videoen er laget i skikkelig pretensiøs Apple-stil som sklir noe ut etter hvert. Min favoritt er den obligatoriske japanske spillutvikleren som dukker opp midt i videoen for å omfavne produktet.

Vi spår en lysere fremtid for denne enn for den mislykkede Apple-konsollen Pippin. Artig og gjennomført, IGN!

Se den falske reklamefilmen for Apple iPlay her:

80-tallet møter Far Cry 3

Oppdatering: Jeg har snakket med, hva heter det – en anonym kilde med nær tilknytning til spillet – og vedkommende avkrefter at det er snakk om en aprilspøk. Utvidelsespakken inneholder en helt ny enspillerdel til spillet der man kjemper mot en kyborgsoldat komplett med masse 80-talls-estetikk og pinlige one-liners. Jeg trykker «like».

80-talls-estetikk er i vinden i første april-spøker. Ubisoft køddet med Far Cry 3 i går, ved å friste med en helt ny utvidelse til spillet kalt Blood Dragon. Traileren er fantastisk 80-tall-estetikk, komplett med laserlinjer og en logo hentet rett ut fra datidens demoscene.

Utvidelsespakkens hjemmeside er og verdt et besøk, den er så stygg som bare 90-tallets webdesign kan klare å produsere. Sjekk den ut her. Her er traileren:

Oculus Rift-parodi

Jeg avslutter med nok en konsollannonsering. Toshiba annonserte i går sin første spillkonsoll kalt Shibasphere. En lekker rund kule uten håndkontrollere og med fokus på bevegelsesspilling. Et aldri så lite ballespark til Kinect, dette her, komplett med en rekke hysteriske spilltitler som Organic Farming og Contract Negations: Union Labour.

Sjekk ut trailer her:

Det var noen av høydepunktene fra gårdagens spillspøker. Har du oppdaget noen, del de gjerne med leserne i kommentarfeltet under.

Kilder: Games.com, Gamesradar.com, Facebook

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.