Blir dette årets villeste spill?
0

Blir dette årets villeste spill?

apr 03 Spill.no  

Når jeg blir lei av forutsigbare og tradisjonelle actionspill som følger de samme nedtråkkede stiene vi har ruslet langs hundre ganger før henter jeg ofte en vitamininnsprøyting fra et gammelt Suda 51-spill.

Kreativ galskap

Suda 51 er nemlig en av Japans mest originale og underholdende spillskapere. Spill som No More Heroes, Flower, Sun and Rain, Killer 7, Shadows of the Damned og fjorårets Lollipop Chainsaw er ulikt alt annet på markedet. Ikke bare klarer Suda 51 å by på forrykende actionopplevelser (ellere surrealistiske eventyropplevelser som i Flower, Sun and Rain), han klarer å pakke inn opplevelsene i uforustigbare historier og stilistiske grafiske uttrykk, krydret med minneverdige og absurde hoved- og bipersoner.

Hans nyeste spill. Killer is Dead, beskrives som en mørkere og mer absurd versjon av James Bond. Her spiller vi leiemorderen Mondo Zappa (tidenes beste navn på en hovedperson?) som reiser rundt over hele verden for å drepe kriminelle og leiemordere. Zappa knerter fiender ved hjelp av et sverd, men har også en kybernetisk arm som kan utstyres med flere ulike hjelpemidler i løpet av spillet.

For min egen del fungerer Suda 51s spill som en påminnelse om at spillmediet ikke alltid trenger å ta seg selv seriøst. Der moderne actionspill ofte hemmes av et behov for å gjøre det hele mest mulig realistisk og gjenkjennbart for fantasiløse spillere, minner Suda 51 meg stadig om at spill kan være så fantasifulle, absurde og kreative som mulig. Spill bør ikke la seg begrense, verken visuelt eller spillmekanisk, og å oppleve Sudas kreative og utemmede galskap er noe enhver med over gjennomsnittet interesse for spill bør unne seg selv med jevne mellomrom.

Derfor, uten videre babbel og plapring, her er den nyeste traileren til Killer is Dead:

Kilder: Spillets hjemmeside, Wikipedia

Killer is Dead utvikles av Grasshopper Manufacture og utgis av Deep Silver. Spillet lanseres på Playstation 3 og Xbox 360 i løpet av året.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.