Mine aprilfavoritter
0

Mine aprilfavoritter

apr 03 Spill.no  

Jeg er ingen stor fan av artikler som tar for seg spill man gleder seg mest til i løpet av året. Det er flere grunner til det. For det første blir ofte halvparten av de spillene på den lista utsatt et år eller to, og dukker dermed aldri opp det året. For det andre er grunnlaget for å glede seg til disse spillene såpass tynt – det vil si basert på reklamesnutter, photoshoppede skjermbilder og luftslottslovnader fra utviklerne – at man aner ikke hva man egentlig gleder seg til. Og for det tredje synes jeg slike artikler tar fokus bort fra spill som faktisk eksisterer. Hva er vitsen med å gå og glede seg til et spill som kommer om ti måneder når det finnes en drøss av gode spill som er tilgjengelig nå?

Men jeg ser behovet for å lage en slik oversikt over spill som kommer i nær fremtid. Derfor starter jeg i dag en ny månedlig artikkelserie her på Spill.no, der jeg i ekte megaloman ånd kårer de spillene jeg selv ser mest fram til denne måneden. Jeg gjør oppmerksom på at mine vurderinger er sterkt subjektive. Grunnlaget for mine forventninger kan være basert på alt fra samtaler med utviklerne, skjermbilder og trailere, prøving av tidlig kode og artikler i andre medier til mine egne høyst subjektive og muligens direkte ignorante spekulasjoner. Sett meg gjerne på plass i kommentarfeltet.

Men nå, uten videre introduksjon, her er de tre spillene jeg ser mest frem til i april 2013. Sjekk ut en komplett liste med alle april-lanseringene her.

3. Injustice: Gods Among Us

Format: PS3, Xbox 360, Wii U
Utgiver: Warner Bros
Dato: 19. april

Et slåssespill med DC-superhelter er vanligvis ikke noe jeg ville brukt mye tid på å glede meg til, men det som gjør meg nysgjerrig på denne tittelen er at utviklerne bak spillet, NetherRealm Studios, stod bak den fantastiske Mortal Kombat-rebooten i 2011.

Les vår anmeldelse av Mortal Kombat her!

Jeg var aldri noen stor fan av Mortal Kombat-serien, men NetherRealms sprudlende nytenking rundt det klassiske arkadespillet bød på en av de aller heftigste slåsseopplevelsene i 2011. Og alt tyder på at de har brakt den samme energien og vitaliteten med seg til Injustice: Gods Among Us. Jeg krysser fingrene for at NetherRealm har fått mer eller mindre frie tøyler med DC-heltene, i så fall kan dette utmerket godt bli et av årets aller beste slåssespill.

Sjekk ut trailer fra Injustice: Gods Among Us her:

2. Deadly Premonition: Director’s Cute

Format: Playstation 3
Utgiver: Rising Star Games
Dato: 30. april

– Er du klar for dette da, Zach?

Definitivt. Deadly Premonition er et spill som gjorde uutslettelig inntrykk på meg da jeg spilte Xbox 360-versjonen for et par år siden. Les anmeldelsen her.

Som FBI-agent Francis York befinner vi oss i et Twin Peaks-inspirert mordmysterium i en amerikansk småby full av eksentriske gærninger. Spillet er også svært eksentrisk i alle ledd, noe som sørget for en svært variert mottakelse da det opprinnelig ble utgitt – alt fra regelrett slakt til vill hyllest.

Jeg slutter meg til sistnevnte gruppe kritikere – Deadly Premonition har det særeste persongalleriet jeg har møtt i et spill, og de utallige bisarre mellomsekvensene og monologene er fantastiske. At det sliter litt rent teknisk – det vil si at det ser ut som et dårlig PS2-spill til tider – gjør egentlig ingenting.

I denne nyutgivelsen av spillet er grafikk og kontroll oppdatert. I tillegg er historien utvidet.

– Ja, Zach. Jeg er klar.

Se absurd mellomsekvens fra 360-versjonen her:

1. Fire Emblem – Awakening

Format: Nintendo 3DS
Utgiver: Nintendo
Dato: 19. april

Jeg har alltid vært en stor fan av Fire Emblem-serien – jeg spilte et av de så mye at det var mer eller mindre permanent limt fast i cartridge-åpningen til min Game Boy Micro i sin tid. Etter å ha sett hvilken mottakelse Fire Emblem: Awakening fikk i USA da det ble lansert der i februar var det ingen tvil om at dette spillet skulle høyt opp på ønskelista mi.

Fire Emblem-serien er strategispill der man styrer en gruppe krigere på slagmarken. Det er rundebasert med en hel haug med taktisk dybde. Etter tolv spill i serien har Nintendo-studioet Intelligent Systems mer eller mindre perfeksjonert formelen sin. Likevel er det nok av nytenkende elementer i Awakening til å pirre mer enn en ren nostalgisk interesse i meg.

3DS-konsollen min har fått kjøre seg i det siste. Både Luigi’s Mansion 2 og Monster Hunter 3 Ultimate har vært reisefølge i hele mars, og jeg regner med at Fire Emblem: Awakening kommer til å få fast plass på SD-kortet frem til langt ut i sommerferien.

Se trailer her:

Enig? Uenig? Hele lanseringslista for april kan du sjekke ut her.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.