Chocobo GP – Å gjøre alt feil
0

Chocobo GP – Å gjøre alt feil

mar 21 Stian Koxvig  

Ved Chocobo GP klarer Square Enix det imponerende å tråkke i salaten på absolutt alt som er mulig å gjøre. Resultatet er at de krever fullpris for noe som burde vært Free to Play.

Jeg hater dette spillet. Og vi skal snakke mye om det. På papiret høres konseptet gøy ut. En Final Fantasy racing med flere kjente og kjære Final Fantasy karakterer og baner fra seriens ekstremt imponerende historie. I stedet får vi battle pass, grinding, mikrotransasksjoner med valuta med utløpsdato som krever grinding på Nintendos ekstremt bedritne nettverksservere.

Chocobos måte å race på er med rulleskøyter

La oss begynne med feil nummer 1. Det å lage en kart-racer eksklusiv til konsollen som har Mario Kart, er å be om at det skal gå galt.

Feil nummer 2. Vi kommer ikke unna mikrotransaksjoner i spill i 2022 men det å kline det over skjermen med en gang jeg starter spillet. Samtidig som valutaen du kjøper med ekte penger går ut på dato og blir ugyldig etter et par måneder.

Feil nummer 3. Cloud er gjemt bak Battlepass som i følge Square Enix skal byttes ut hver 2-3 måneder.

Du har tre forskjellig typer valuta i spillet. Du har Gil, som er ekstremt vanskelig å få, og du må samle et par tusen for å kunne kjøpe Squall Leonheart som også forsvinner etter et par måneder. Du har Mythril, som kjøpes med bankkortet ditt og går ut på dato etter et par måneder, og du har in game tickets.

Spillet har en story mode hvor du kan låse opp ca halvparten av karakterene bare ved å spille igjennom. Selve kjøringen føles veldig knotete ut sammenlignet med andre kartracere som Mario Kart eller CTR så jeg klarer ikke å få den samme følelsen av at jeg har det moro som de spillene hadde gitt meg. Samtidig er de fleste karakterene fra Chocobo spin off titlene så de eneste Final Fantasy karakterene man får i løpet av historien er Vivi og Steiner fra Final Fantasy IX. Gilgamesh fra Final Fantasy V og Terra Branford fra Final Fantasy VI.

I stedet for item bokser på banene finner du materia egg som du må plukke opp for å bruke kjente Final Fantasy magi som Fira, Haste og Doom

De andre karakterene må kjøpes i butikken i spillet med tickets som du kan få av å samle diamanter i løpet av racet og her finner du Final Fantasy bi karakterer som Ramuh Ifrit og Shiva, så ingen spesielt merkverdige.

Jeg har et par spørsmål om musikken. Introvideoen når du starter spillet er en ekstremt heavy metal låt, og når du kommer til menyen er det plutselig k-pop. Det er merkelig.

Spillet kommer med en gratis F2P versjon som gir det adgang på det meste utenom Story Mode. Det er egentlig denne jeg kan anbefale da det lar deg prøve spillet som et gratis F2P spill som hele egentlig burde ha vært.

Square Enix har sagt at de ser kritikken til Chocobo GP og at de skal fikse det. Men det blir ikke før etter Sesong 1 er omme, altså et par måneder til. Dette legger seg inn i historien som en av de større skamplettene på Final Fantasys historie og det er synd fordi det er mye potensial her. Det eneste denne uken med Chocobo GP har gjort meg, er å gi meg lyst til å spille Mario Kart 8 Deluxe.


Nå føler jeg at jeg har vært veldig negativ og sutrete så jeg skal avslutte med en positiv ting

Du kan spille som Terra Branford, og hun kjører rundt i en giga mech og det er kult og det er eneste grunnen til den halve stjernen jeg gir det.

About Stian Koxvig

Nyhetsredaktør med forkjærlighet for spill og film. Lidenskapelig opptatt av japansk spill og kultur