Community-måneden: Februar
0

Community-måneden: Februar

mar 07 Spill.no  

En ny måned er omme, og det betyr selvsagt en ny gjennomgang for å sette dere brukeres aktivitet og bidrag i et sterkere lys. Forumaktiviteten skal oppsummeres, de beste brukeranmeldelsene skal roses opp i skyene og månedens bruker skal kåres. På tross av noen serverproblemer i starten av måneden ble nemlig ikke februar noen kjedelig måned, og dere brukere kom sterkt tilbake for å sprøyte liv inn på siden, forumet og chatten.

Konsollkrigens måned

Spillverdenens nyhetsbilde var i februar hovedsakelig preget av annonseringen av Playstation 4. 2013 ser ut til å bli året vi har ventet på, der neste generasjons konsoller etter tidenes lengste konsollgenerasjon endelig fører stafettpinnen videre. Dette har selvsagt også fyrt opp diskusjoner her på Spill.nos forum, der brukere har fylt opp mange forumsider med diskusjoner som omhandler det meste som er relevant å diskutere omkring denne generasjonen og hva den fører med seg til den neste. Også på chatten – som er aktiv som aldri før – har det i lange baner blitt diskutert både det ene og det andre.


Med tanke på eksklusiver, ytelse og nettfunksjonalitet var en obligatorisk og saklig konsollkrig på Pratetråden det første som fant sted på forumet. Her ble både funksjonaliteten og brukervennligheten til Xbox Live og Playstation Network diskutert, og fantomena og XDLugia gikk nesten i tottene på hverandre da de i lag med andre brukere diskuterte eksklusivene Xbox 360, Playstation 3 og deres oppfølgere byr på. Uenigheter er ingen mangelvare på forumet vårt der noen har sterke meninger i den klassiske konsollkrigen mellom Sony og Microsoft, noen holder seg til Nintendo og så himmelen etter månedens pressekonferanse, mens andre fnyser på nesa over konsollene mens de sitter ved gaming-PC’en sin. Men hva er vel et forum uten et par hete diskusjoner preget av forskjellige meninger og synspunkter?

Verdifulle brukere

Disse diskusjonene er derimot ikke det eneste som har satt sitt preg på communitiet den siste måneden; i tillegg til hverdagsprat har også et par brukere gjort en god innsats for å bidra og gjøre communitiet bedre. Bamboocha rundet av måneden ved å gjøre en kjempejobb med å starte opp et Hall of Fame-prosjekt der han samler opp brukerne som er og har vært de viktigste og mest verdifulle for communitiet på Spill.no. Kanskje vi til og med får inn noe lignende inn på selve siden en gang? Vi får se.

I tillegg satte en av våre mest aktive brukere – Zauwr – igang en brukeranmeldelseskonkurranse der han belønner forfatteren av denne månedens beste brukeranmeldelse med et valgfritt spill. Et tiltak som så absolutt fortjener ros, og sammen med oss har Zauwr falt på en konklusjon. Hvem som har vunnet konkurransen og hvilke andre som har fått en plass i artikkelen, står alt på de neste sidene.

Understreker det tidløse preget

EnebakkMat var en totalt ukjent bruker for meg før han kom med en anmeldelse av skytespillklassikeren Half-life denne måneden. En svært bra en sådan. Som mange andre elsker EnebakkMat dette spillet, og han triller sekseren uten å nøle. Samtidig tar han hensyn til spillets alder, og gjør en fantastisk jobb med å understreke at dette er et gammelt spill med gamle kvaliteter – samtidig som at det absolutt holder vann idag også.

Kanskje holder ikke Half-life dagens standard fullt ut, men på sin tid var det et utrolig viktig spill, og selve essensen gjør det fortsatt til noe som på mange måter setter dagens skytespill i skammekroken. Dette er noe EnebakkMat klarer å beskrive på en helt utmerket måte, og det er en fyr jeg så absolutt vil se flere anmeldelser av i fremtiden.

Rett fra hjertet

I forrige måneds artikkel roste jeg NDU12 for innsatsen han hadde gjort med brukeranmeldelsene sine. Nå er det tvillingbroren – Assassin9 – sin tur til å få en klapp på skulderen; han har nemlig servert en svært god anmeldelse av skytespillet Far Cry 3. Det er lenge siden sist, og med denne anmeldelsen merker man at det absolutt var på tide med en ny tekst fra denne karen.

Anmeldelsen har mye forbedringspotensiale, og jeg skulle likt å se litt mer fokus, litt bedre flyt noen steder og mindre vekt på detaljer. Samtidig gjør det ikke så mye. Anmeldelsen til Assassin9 blir nemlig som en upolert perle der den på tross av manglene er en tekst som er svært fornøyelig å lese. Han legger ikke skjul på at Far Cry 3 er et spill han virkelig elsker, og man merker at han har jobbet mye med anmeldelsen. En upolert og lidenskapelig anmeldelse er ofte bedre enn en strømlinjeformet og rigid en, og dette er noe Assassin9 virkelig klarer å bevise.

Vinneren av Zauwrs konkurranse

Nuggetface har utviklet seg til å bli blant de aller beste brukeranmelderne her inne, og forrige gang roste jeg han opp i skyene for sin raffinerte anmeldelse av Max Payne. Denne gangen har han ikke bare servert en, men hele tre anmeldelser, der den av Max Payne 3 klarer å kapre tronen og bli februars aller beste anmeldelse. Det var aldri noen tvil mellom oss i dommerpanelet, og den er virkelig verdig premien.

Dette er ingen anmeldelse som serverer unødvendige detaljer i fleng; her tar Nuggetface for seg de momentene som har viktig for ham gjennom spillet, og kort og konsist klarer han å understreke meningene sine. Balansen mellom objektivitet og subjektivitet er perfekt, og jeg føler at jeg får et godt blikk over spillets kvaliteter og ulemper, samtidig som at dette er noe Nuggetface helt alene mener som følge av hans personlige forhold til Max Payne-serien.

Nuggetface sine anmeldelser av Dead Island og Max Payne 2: The Fall of Max Payne anbefales også!

Månedens bruker: Ulvepupp

Jeg skal ikke legge skjul på at det har vært vanskelig å peke ut månedens bruker for februar. Uten at dette er det største communitiet jeg vet om, er det ingen tvil om at det er mange som kunne fortjent denne plassen, spesielt denne måneden. Etter diskusjon og tenking falt vi omsider på Ulvepupp som månedens bruker, på tross av at brukere som Zauwr og Bamboocha også har gjort en særdeles god innsats.

Ulvepupp kom tilbake til Spill.no-forumet i januar etter en liten pause, og det er spesielt denne måneden han har vært av den mest verdifulle sorten. Han er et av de mest aktive brukerne vi har her inne, og samtidig som han poster ofte i forumet, er han svært ofte å finne i chatten. Overalt og hele tiden oppfører han seg skikkelig, er både hyggelig og saklig, og ovenfor alle står han fram som et godt eksempel på hvordan en forumbruker bør være. Uten tvil en bruker vi håper tar få eller ingen flere pauser i fremtiden, og som vil holde seg på siden i lang tid fremover.

Er du enig eller uenig med kåringene? Si din mening i kommentarfeltet!

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.