Trøblete lansering for SimCity
0

Trøblete lansering for SimCity

mar 07 Spill.no  

Electronic Arts har hatt store problemer med lanseringen av nye SimCity. Spillet ble lansert i USA tirsdag, og ettersom det krever at man logger inn på serverne til Electronic Arts for å få spille har pågangen vært så stor at mange har slitt med å få spilt i det hele tatt. Dette har ført til sinte reaksjoner fra folk som har kjøpt spillet.

Slakt

Nettsiden Metacritic som samler anmeldelser fra medier lar også brukerne dele ut karakterer til spill. Her er snittkarakteren til medienes anmeldelser på 82 av 100, mens over tusen frustrerte spillere har gitt spillet en snittkarakter på 2,0. Serverproblemer, feil som gjør at byer blir slettet og krav til å være konstant innlogget er årsaken til mange av de sinte tilbakemeldingene.

Stort bedre er det ikke blant brukeranmeldelsene hos nettbutikken Amazon.com, der over 500 brukere har gitt spillet en av fem stjerner i karakter, noe som har sikret spillet en poengsum på 1 av 5.

Electronic Arts har gått ut og beklaget startproblemene til spillet. Produsent Kip Katsarelis, som vi snakket med da vi spilte spillet i Stockholm for en måned siden, har postet en beklagelse på spillets offisielle forum og sagt at det jobbes på spreng med å sette opp nye servere og fikse alle småfeilene nå i starten.

Vi i Spill.no har hatt tilgang til spillet via tirsdag, og har bare opplevd små problemer med å logge på av og til, men etter at spillet ble åpnet for nordiske spillere i natt har det blitt betraktelig mer ustabilt. På Electronic Arts norske Facebook-side har en håndfull spillere klaget over at de ikke har fått spilt i dag, og Diskusjon.no, spillforumet til Gamer.no, er har flere sider med innlegg fra spillere som har hatt problemer med spillet siden det ble gjort tilgjengelig i natt. I natt åpner også tilgangen for resten av Europa, noe som kommer til å belaste serverne ytterligere.

Vi i Spill.no velger å vente med en anmeldelse av spillet, da det er vanskelig å bedømme noe annet enn potensialet akkurat nå, noe vi allerede har skrevet om i vår sniktitt. I tillegg har spillet relativt kompleks infrastruktur både internt i enkeltbyer og mellom ulike spillerbyer i regioner, samt en global markedsplass. Dette er elementer som er umulig å bedømme når spillet er så ustabilt som det er nå.

Kilder: Metacritic, Amazon, EA Norge Facebook, Diskusjon.no, Sim Citys offisielle hjemmeside, Eurogamer

SimCity er utviklet av Maxis og utgitt av Electronic Arts. Spillet er lansert til PC.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.