DayZ-dobbeltgjenger på vei
0

DayZ-dobbeltgjenger på vei

jul 20 Spill.no  

Armed Assault 2 – modifikasjonen DayZ har hatt en enorm popularitet i år, og hylles av både Eurogamer og Kotaku som det muligens beste zombiespillet noensinne. 

Går mainstream

I DayZ utforsker man et fiktivt østblokkland etter at et zombievirus har herjet en stund, hovedsaklig ved å konstant lete etter mat og vann samtidig som man unngår eller bekjemper zombier og andre overlevende. 

Real Virtuality-motoren, som er utviklet av Bohemia Interactive Studios, er velkjent for sin realisme og fleksibilitet. Den australske grenen av studioet er kjent for sine Virtual Battlespace Systems-simulatorer, som dannet basis for Armed Assault-spillene. Simulatoren brukes blant annet av Forsvaret.

Eurogamer melder at skaperen av Day Z, Dean Hall, forutså at noen kom til å plukke opp ideen og skape et enkeltstående spill. Det har nå skjedd. 

Samme stil

The War Z blir et MMO i samme stil som DayZ, med enorme områder hvor spilleren må forsøke å overleve uten forsyninger midt blant horder av zombier og andre spillere som forsøker det samme.

Interessant nok hevder Hammerpoint Interactive, som utvikler The War Z, at utviklingen startet før DayZ dukket opp på Steam. De innrømmer imidlertid at de ble inspirert av suksessen DayZ hadde, og at de har kikket på de offisielle forumene for tips til egne modifikasjoner.

The War Z utvikles av Hammerpoint Interactive og utgis av Arktos Entertainment Group. Spillet planlegges å utgis på PC denne høsten.  

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.