De største nyhetene fra Xbox på E3 2019
0

De største nyhetene fra Xbox på E3 2019

jun 10 Anders Lønning  

Og vi er i gang. Til å antageligvis være siste året hvor de ikke bare snakker om hvordan neste generasjon ser ut for Xbox, sparte Microsoft sannelig ikke på kruttet for å gjøre det klinkende klart hva vi skal spille i det vi rir i mot solnedgangen for denne konsollgenerasjonen.

Bleeding Edge er Ninja Theory’s neste spill

Rett etter at Ninja Theory satset hele selskapets fremtid på snik-hitten Hellblade: Senua’s Sacrifice, ble det under E3 i fjor annonsert at Micorosft hadde kjøpt opp studioet for å gi dem den økonomiske friheten nødvendig for å lage spillene de brenner for.

En av spillene de jobbet på før oppkjøpet har nå blitt avslørt som 4v4 spillet Bleeding Edge, og minner undertegnede svært mye om et slags Anarchy Reigns hvis det hadde blitt utviklet av studioet bak DmC: Devil May Cry, i stedet for folkene bak det originale Devil May Cry. en teknisk alfa starter 27 juni, og de som er interesserte kan melde seg på her.

Battletoads

Gold and Silver Pawn Shop kan vente seg flere telefoner i fremtiden, for nå har vi endelig fått sett mer av det kommende Battletoads spillet. Det er smått ironisk at et spill som kom som et resultat av at Rare ønsket å kopiere utseende til sin tids tegnefilmer har fulgt i fotsporene til de samme tegnefilmene med at art-stylen har blitt betydelig verre etterhvert som årene har gått.

Vi slipper å vente til 2077 for å spille Cyberpunk

Selveste John Wick / John Constantine / Johnny Utah / Thomas “Neo” Anderson, vår alles kjære Hollywood cool guy, Keanu Reeves stakk innom for å si at han har en rolle i, samt presentere lanseringsdatoen for, Cyberpunk 2077. 16 april, 2020 er dagen vi endelig kan innta de høyteknologiske gatene i Night City, California.

La meg være den første til å si: Excellent (guitar riff)

Double Fine blir en del av Microsoft familien

I et ledd av Microsoft sitt oppdrag om å skaffe alle spillstudioene i verden under samme tak, som en slags konsollholder versjon av Thanos, har selskapet nå gått til innkjøp av Double Fine, studioet bak Broken Age, Brutal Legend, Costume Quest og Psychonauts.

Apropos sistnevnte, Tim Schafer dukket også opp for å gi oss en nærmere kikk på Psychonauts 2, og for å forsikre oss om at de kommer til å fortsette å lage Double Fine spill selv om de nå er under Microsoft.

Project xCloud kan potensielt ta livet av Google Stadia før det i det hele tatt kommer i gang.

Microsoft viser frem sin streaming satsing Project xCloud under årets E3 messe, og hvis det de sier holder vann kan dette potensielt bli gigantisk. Tjenesten, som skal begynne å rulle ut i oktober, vil la brukerene streame alle Xbox spillene sine, inkludert de som er del av Xbox Game Pass, til smarttelefoner og tablets.

Tjenesten vil også, overraskende nok, la brukerne velge mellom å streame fra konsollen de har hjemme, ala PlayStation’s Remote Play, eller fra Microsoft sine servere.

De som er på messegulvet i Los Angeles skal få prøve å streame Hellblade: Senua’s Sacrifice og Halo 5: Guardians i løpet av showet. Ingen pris er foreløpig annonsert.

Project Scarlett støtter angivelig 120 fps og 8k – Lanseres i slutten av neste år sammen med Halo Infinite

Project Scarlett, som er det foreløpige navnet på Xbox sin neste generasjons konsollsatsing, skal være fire ganger kraftigere enn Xbox One X, som per dags dato er det kraftigste konsollen på markedet.

Konsollen skal være designet med helt ny SSD teknologi for å nærmest eliminere lastetider (noe vi også har hørt om den kommende PlayStation maskinen, og skal være utstyrt med Zen 2 og Navi prosessor fra AMD. Den skal støtte ray tracing, opp til 8k oppløsning og en bildefrekvens på opptil 120 bilder i sekundet.

En håndfull av rykter ble bekreftet og spill annonsert med trailere:

– Vi fikk en kort trailer til hva enn det er Elden Ring fra FromSoftware og A Song of Ice and Fire forfatter George R. R. Martin viser seg å være.

– Obsidian spillet The Outer Worlds fikk en trailer som bekreftet lanseringsdatoen 25. oktober 2019

– Ori and the Will of the Wisps er utsatt til neste år. Lanseres 11. februar 2020

Minecraft Dungeons er et action rollespill ala Diablo for fire spillere både lokalt og online. Kommer våren 2020

Star Wars Jedi: Fallen Order fikk en ny trailer som viste litt Shadow of the Collossus lignende gameplay som involverer en AT-AT. Lanseres 11 november i år

– “Found footage” skrekk spillene får konkurranse fra filmen som startet det hele. Blair Witch kommer 20 august

– Microsoft Flight Simulator serien er tilbake og er hjulpet av satellitt data og Microsoft Azure for å gjengi en så detaljert verden som over hode mulig.

– Age of Empires II Definitive Edition lar deg spille klassikeren i 4K og med remestret lyd.

Wasteland 3 er på vei, og ser ut til å ha en langt mer løssluppet tone over seg enn tidligere

Lego Star Wars: The Skywalker Saga fra Traveller Tales Games lar deg spille gjennom hele Skywalker sagaen fra Anakin til Kylo. Kommer i 2020.

– Apropos Lego. Forza Horizon 4 får en Lego Speed Champions utvidelse som kommer senere denne uken. Ser helt bananas ut.

– Dragon Ball: Project Z omdøpes til Dragon Ball Z: Kakarot og viste klipp fra Frieza sagaen med 3D modeller og japansk VO. Skal være et rollespill av noe slag. Kommer tidlig 2020

– Indie spillene SpiritfarerThe Legend of Wright og Way of the Woods ser alle ut som de kan potensielt smelte hjertene våres, mens timeloop thrilleren 12 Minutes, ser ut som den kan knekke oss helt.

ID @ Xbox har de siste årene vært en av høydepunktene fra Microsoft sin konferanse og de skuffer ikke i år heller. Her viste de frem Pathologic 2, Star Renegades, The Good Life, Cross Code, Creature in the Well, Unto The End, Blazing Chrome og Felix the Reaper. Alle disse spillene vil være tilgjengelig på Game Pass når de lanseres

– Apropos Game Pass: Som vi tidligere rapporterte har Xbox Game Pass nå blitt lansert på PC, og for bare 150 kroner får du tilgang på både Xbox, PC samtidig som du også får Xbox Live Gold gjennom det Microsoft kalle Xbox Game Pass Ultimate. En vannvittig god deal.

– Batman Arkham Knight, Metro Exodus(!!), Hollow Knight og Borderlands The Handsome Collection ble gjort tilgjengelig på konsollversjonen av Xbox Game Pass under konferansen.

– På PC er Abzu, Imperator Rome, State of Decay 2, Gears of War 4, Sea of Thieves og Mutant Year Zero blant spillene man finner der allerede mens flere spill, deriblant alle spillene fra Halo: The Master Chief Collection skal dukke opp etterhvert, med Halo Reach i spissen.

Gears 5 kommer 10 september, men Game Pass Ultimate eiere får tilgang før alle andre. Fikk en ny vag trailer, og en slags Hero Shooter type flerspiller modus som heter Escape. Flerspiller demo lanseres i juli.

– Heartland er en ny historiedrevet utvieldse av State of Decay 2.

– For hva enn det er verdt: Her har du mer Gears Pop

– Dying Light 2 fikk en trailer med fokus på setting og historie. Stemmeskuespill levert av Matthew Mercer fra Critical Role

– Syv år på overtid kommer Phantasy Star Online 2 endelig til vesten i våren 2020. Men kun Nord-Amerika for øyeblikket.

– Det vilt populære koreanske skytespillet CrossFireX kommer også til vesten til neste år, på PC og Xbox One.

Tales of Arise ble annonsert med trailer, til ingen av de som har fulgt med på Bandai Namco lekkasjenes store overraskelse. Ser fett ut.

 

 

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.