Death Stranding Gamescom Briefing lekket på nett.
0

Death Stranding Gamescom Briefing lekket på nett.

aug 26 Anders Lønning  

Jeg skal ikke late som at jeg aner hva som foregår i hodet på Death Stranding skaper Hideo Kojima, eller hva i det huleste Death Stranding i det hele tatt skal være. Men alle monner drar og derfor er vi her i Spill.no glad for hver eneste lille brikke av puslespillet som blir avdekket mens vi nærmer oss spillets lansering.

Under Geoff Keighley’s Gamescom åpningshow fikk vi et ørlite glimt av hvordan selve spillingen av spillet vil være, men likevel følte vi at vi stod i skyggen av uvitenhet når det kom til spillets handling. Vi vet det har noe med spedbarn å gjøre, noe post-apokalyptisk med to dimensjoner, og en splittet nasjon som spilleren på en eller annen måte må hjelpe å føre sammen igjen, ved å frakte ting fra A til B.  Som en slags ny versjon av Kevin Costner klassikeren The Postman.

For de som besøkte Gamescom hadde Kojima en aldri så liten gulerot, i form av en briefing video som setter opp spillets historie på en…. noelunde greit forklart måte. Denne videoen var på dette tidspunktet kun ment for de som var der i egen høye person, men som med alt annet når det kommer til hverdagen vi lever i, har den nå blitt lekket på YouTube av en fan-kanalen dedikert til Death Stranding nyheter ved navn RePorter Bridges

Kort oppsummert inneholder «briefingen» det som ser ut som en filmsekvens fra tidlig i spillet. Scenen inneholder spillets hovedperson Sam Porter Bridges (spilt av The Walking Dead stjernen Norman Reedus) som blir spurt av Amelie (spilt av Lindsay Wagner) og Die-Hardman (Tommie Earl Jenkins) om å dra vest for å sy sammen et nettverk for å føre nasjonen sammen igjen.

Amelie er kun tilstede via hologram, og av en eller annen grunn holder seperatist gruppen Homo Demens hennes fysiske legeme gissel, så dette er også noe Sam angivelig må ordne opp i, ettersom Amelie er overbevist om at hvis ikke Amerika tar seg sammen, så er det over og ut for resten av verden.

Det finnes vel egentlig ingen tvil om at Death Stranding kommer til å bli et rart spill, og jeg er kanskje litt redd for at de uinnvidde til Hideo Kojima’s tidligere verker som har latt seg rive med hype-toget kanskje kan komme fra spillet litt skuffet. For spør du meg ser dette ut til å være på et helt annet nivå enn alt vi har sett tidligere, og utifra hvordan Kojima har tenkt tidligere er ikke det å ha universal appell noe han virker særlig opptatt av, og personlig ville jeg ikke hatt det noe annerledes.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.