Den nye skytespillkongen?
0

Den nye skytespillkongen?

mar 07 Spill.no  

I motsetning til «Hunted: The Demon’s Forge» som vi skrev om i en sniktitt rett før helga, har «Brink» et design som får deg interessert umiddelbart. De karikerte spillfigurene – med klare likhetstrekk til franske voksentegneserier – ser helt unike ut i spillsammenheng med sine lange fjes og digre neser. De lange og hengslete spillfigurene får selskap av en garderobe som ser ut som den er skapt av Che Guevarra og Per Spook på speed – moteriktige kaosuniformer for regjeringsstyrkene og punk-rock-aktige militærlapskaus på opprørsstyrkene. Brink har et design som umiddelbart gjør meg nysgjerrig på spillet.

Frenetisk flerspiller

Vi befinner oss i fremtiden, på en flyvende ark kalt Utopia der regjeringsstyrkene gjør sitt beste for å roe et opprør. I spillet kan man enten spille regjeringssoldat eller opprører, med to helt forskjellige historier.

Likevel er det ganske klart at enspillerdelen bare er en unnskyldning for at du skal kaste deg på nettet og spille sammen med kompisene dine. Nivåene i «Brink» er bygd opp som et klassisk onlineskytespill, med strategiske punkter som skal fanges, lagarbeid og forskjellige klasser som utfyller hverandre i krigen.

Og det er nettopp spillets flerspillerdel vi får anledning til å teste, idet vi spiller fire mot fire inne i et kjellerom på et hotell i London. I det første nivået skal vi bryte oss inn i en opprørsbase. Dette gjør vi ved å aktivere motoriserte droner som kan sveise seg gjennom de forseglede opprørsdørene. Og her er det action fra første sekund.

«Brink» minner meg om en blanding av «Counter-Strike» og «Battlefield». Det har det frenetiske tempoet vi kjenner fra «Counter-Strike», samtidig som det oppfordrer til intenst lagarbeid som i «Battlefield». For å få dronene i gang må noen av oss være engineer, disse kan aktivere mekaniske gjenstander, bygge automatiske maskingeværposter og legge ut miner. De andre klassene er medic, som kan vekke døde medsoldater, spion som kan skyte på avstand og kamuflere seg, og soldat, som kan kaste molotov cocktails. Feller for de fire klassene er at de også kan hjelpe hverandre underveis – soldaten kan trylle frem ammunisjon som han gir til andre, engineer kan forbedre våpenet ditt så det gjør mer skade, medic kan gi deg litt ekstra helse, og så videre.

Balansen i de fire klassene virker veldig gjennomtenkt, og etter min halvtime med spillet satt jeg igjen med et godt inntrykk av styrkene og ulempene til de ulike.

Høyt tempo

Det som kanskje først og fremst preger «Brink» er det høye tempoet. På de to nivåene vi fikk teste var det skuddvekslinger nesten konstant, og det å klare å hacke dører som skal åpnes uten å bli skutt krevde en god del lagarbeid. Det tok ikke mange minuttene før vi fire som var på lag ble en ganske sammensveiset gjeng, godt hjulpet av våre datastyrte medsoldater.

«Brink» slår meg som et helt ypperlig flerspillerspill, det kombinerer mye av det beste fra andre spill i skytesjangeren, sammen med en balanse som fortsatt finslipes av utviklerne. Men samtidig som flerspillerdelen virker ekstremt bra, frykter jeg at det kan bli både forvirrende og litt demotiverende å spille dette alene. Alt tyder på at det er de samme oppdragene som skal gjennomføres om man vil spille alene, komplett med vill respawning og flerspillerabstraksjoner som vi som regel er spart for i enspillerspill.

Og det kan nok fort bli et sjokk for de som foretrekker å spille actionspillene sine alene. Men er du ihuga fan av å spille skytespill online, kommer du neppe utenom «Brink» i år.

Se flere bilder fra «Brink» på neste side!

«Brink» utvikles av Splash Damage og utgis av Bethesda. Spillet lanseres på PC, Playstation 3 og Xbox 360 20. mai. Reisen til London for å prøvespille «Brink» ble betalt av Bethesda.

Les også:

Vinn signert Killzone 3

Søndagstapas

Bli en Bloggr – vinn TG-billetter

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.