Derfor er Playstation 3 den beste konsollen
0

Derfor er Playstation 3 den beste konsollen

Spill.no starter den tredelte artikkelserien «Konsollkrigen», hvor vi tar for oss de viktigste grunnene til hvorfor du skal kjøpe henholdsvis Playstation 3, Xbox 360 og Nintendo Wii. I hver artikkel vil vi være ekstreme «fanboyer» og kun fokusere på den individuelle konsollens fortrinn.

Den eneste trøsten for alle dere som ikke har den aktuelle konsollen, er at vi i neste artikkel vil være like «fanboy» for nettopp din konsoll.

TIDLIGERE ARTIKLER I «KONSOLLKRIGEN»-SERIEN:
– Derfor er Wii den beste konsollen

Andremann ut: Sony Playstation 3.

1. Playstation 3 har Blu-Ray

Playstation 3 spiller Blu-Ray-filmer i 1080p-oppløsning uten problemer, uten at du må kjøpe dyrt tilleggsutstyr. Dette er sannsynligvis det eneste argumentet du trenger å fortelle dama for å få lov til å punge ut 2795 kr for en Playstation 3 Slim. Det – og en kopi av «Tatt av vinden» på Blu-Ray selvfølgelig.

2. Playstation 3 har innebygget WLAN

Playstation 3 blir shippet med innebygget WLAN. Koble inn strømkabelen i konsollen, søk opp ditt eksisterende trådløse internett og vips! – du er klar for å plaffe ned noen kamerater i «Call of Duty: Modern Warfare 2».

3. Playstation 3 har flest gode tredjepartsspill

«Heavy Rain», «God of War III», «LittleBigPlanet» og «Killzone 2». Trenger vi fortsette? Ok, greit: «Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots», «Motorstorm», «Resistance: Fall of Man», «Ratchet & Clank: Tools of Destruction», «Uncharted 2: Among Thieves», «Wipeout», «Gran Turismo 5» og «ModNation Racers». Og ja, selvfølgelig – Rockstar Norths kommende storspill «Agent».

4. Playstation Network (PSN) er gratis

Mens du får kjøpt 12 måneders Xbox 360 Gold-medlemsskap på CDON.com for 679 kr, så er Playstation Network (PSN) og nettverksspilling på Playstation helt gratis.

5. Playstation 3 har innebygget Bluetooth

Ikke bare har Playstation 3 innebygget Bluetooth – du kan også bruke et hvilket som helst Bluetooth-støttet headset til konsollen.

Artikkelen fortsetter på neste side.

6. Playstation 3 er tilpasset internett

I motsetning til konsoller som for eksempel Xbox 360, så har Playstation 3 full støtte for internett. Ikke bare kan du surfe på internett ved hjelp av Sonys NetFront-lisensierte nettleser; du kan også spille av Flash-videoer på Youtube og det er full Divx-støtte.

7. Playstation 3 har oppladbare kontrollere

Mens du med Xbox 360 og Nintendo Wii til stadighet må kjøpe batterier for å holde liv i de trådløse kontrollene, så kan du lade Playstations Sixaxis-kontroller ved hjelp av en medfølgende kabel. Enkelt, greit og veldig billig.

8. Playstation 3 har ingen «Red Ring of Death»

Microsoft har vært uheldige med sin Xbox 360-konsoll – som etterhvert er blitt notorisk for sin «Red Ring of Death». Feilen inntreffer urovekkende ofte, og i en undersøkelse gjennomført av Game Informer opplyste hele 54,2% av 5000 respondenter at de hadde opplevd hardware-problemer med sin Xbox 360. Til sammenligning hadde kun 10,6% av Playstation 3-eierne hatt tilsvarende problemer (Til opplysning: Nintendo Wii kom best ut i undersøkelsen, med bare 6,8% feilrate).

9. Playstation 3 er pen

Mens Xbox 360 er forholdsvis klumpete og veier 3,5 kilo, så veier den den nye Playstation 3 Slim-konsollen bare i overkant av 3 kilo – og så er den samtidig vesentlig mindre. Mange vil nok også hevde av Playstations sortfargede pianolakk passer bedre til øvrig elektronisk utstyr i stuen enn Microsoft og Nintendos hvite konsoller.

10. Playstation 3 er en fullverdig multimedia-maskin

Din Playstation 3 er ikke bare en spillkonsoll – den er en fullverdig multimedia-maskin. Last ned og spill av bilder, videoer og musikk – og overfør filene dine på tvers av Playstation-konsollen, hjemme-PCen og Playstation Portable. Overføringen kan skje både trådløst og via USB.

PS: Om en uke publiserer vi ti grunner til at Xbox 360 er den beste konsollen. Følg med – konsollkrigen er ikke over!

About Erling Løken Andersen

Erling er tidligere ansvarlig redaktør i Spill.no, nå styreleder i Omega Media, som eier og driver Spill.no. Erling har jobbet med spill siden 2006; først som spillutvikler, deretter spilljournalist og redaktør.