Disney har kjøpt Lucasfilm
0

Disney har kjøpt Lucasfilm

okt 31 Spill.no  

Gigantkonsernet Disney har kjøpt opp Star Wars-studioet Lucasfilm for svimlende 4,05 milliarder dollar. Med på kjøpet fikk de spillavdelingen til Lucasfilm, Lucasarts.

Et nytt håp?

Det betyr med andre ord at Disney nå eier rettighetene til å lage filmer, spill og andre produkter basert på Star Wars, Indiana Jones, Monkey Island, Grim Fandango og Day of the Tentacle.

Oppkjøpet kan få store ringvirkninger i spillbransjen. Lucasarts har hatt et omfattende samarbeid med Warner Bros om spill som Lego Indiana Jones og Lego Star Wars, fremtiden til disse spillseriene er usikker. Også samarbeidet mellom Lucasfilm og Electronic Arts om onlinerollespillet Star Wars: The Old Republic kan bli påvirket av oppkjøpet.

Ifølge Eurogamer, som har kontaktet Lucasarts, er situasjonen uforandret etter oppkjøpet med tanke på spill som er under produksjon. Star Wars 1313 er et av spillene Lucasarts for tiden jobber med.

Disney har vært aktive på spillfronten de siste årene, og lanserer Epic Mickey 2 om noen få uker. Det er lov å håpe at de kanskje åpner skattekisten de har kjøpt og vekker liv i gamle klassikere som Day of the Tentacle, Indiana Jones og Monkey Island i spillform igjen.

Forøvrig har de allerede annonsert en ny Star Wars-film – Star Wars Episode 7 – i 2015. Vi blir overrasket om denne ikke akkompagneres av et spill.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.