Disse må du prøve!
0

Disse må du prøve!

mai 18 Spill.no  

Facebook er det største sosiale nettverket som finnes på denne planeten, og da Gründer Mark Zükerberg startet det opp i 2004 hadde han ikke planer, eller drømmer om at det skulle bli så stort. Idag er Facebook en side hvor du kan stalke venner, og finne nye, men bak denne communityfasaden ligger det ett drøyt underslag på ett par 1000 spill der inne. Spillene kombinerer dine og vennene dine sine ferdigheter i spillene. De består av ranker, nivåer, hindringer og poeng ++. Vi tok for oss de spillene som er mest populære og spilles mest på Facebook.

3. Plassen

En klar tredje plass går til Happy Wheels. Spillet inneholder en masse blod og ender på å spille en masse på spillerens samvittighet ovenfor handikappede, feite og syltynne syklister. Som i de fleste andre spill skal du komme deg fra start til mål på kortest mulig tid. Du får velge mellom seks forskjellige karakterer og disse har vært sitt kjøretøy. Banene er mange og når du er ferdig med storyen kan du gå online å spille baner andre har laget. Du kan også lage dine egne dødslooper og skydivings. 

I det du setter deg bak kontrollene til Happy Wheels, skjønner du raskt hvorfor det er så populært som det er blitt. Det er ett skikkelig guttespill med masse blod som skaperen ikke legger skjul på. I det du kruser bortover den 2-dimensjonelle banen oppdager du en hindring som kaster deg opp i lufta. Karakteren slår hodet i taket, og det splatter. Likevel fortsetter den å kjøre for å komme seg til mål.

Har du lyst til å prøve Happy Wheels på Facebook? Klikk her

2. Plassen

Vinneren av sølvmedaljen over Facebook-spill er (med klare marginer) Angry Birds. Er du i besittelse av en SmartPhone, iPad, eller en iPod? Da har du mest sannsynlig vært borti denne “klassikeren”. På Facebook er den også en slager, men desto verre er det å spille med en datamus. Dette gjør det ikke noe mer kjedelig, bare mer utfordrende og til tider mer interessant for spilleren. 

Historien bak spillet ligger i det at de fuglene har fått frastjålet eggene sine. De er på jakt etter tyvene, men etterhvert finner de ut at det er noen grønne, tjukke grisetryner som har tatt de. Straks setter fuglene i gang et angrep fra den posisjonen de kan best. Flyvning. Du starter med noen små, røde fugler som ikke har noen andre funksjoner enn å ødelegge barrikadene til grisene. Disse blir skutt ut fra en kjempesprettert. Etterhvert som du spiller deg oppover banene får du nye fugler.

Har du lyst til å prøve Angry Birds på Facebook? Klikk her

1. Plassen

Husker du den gamle klassikeren det var mulig å spille på Elektronica 60? Det som ble utviklet i Sovjetunionen i 1988. Alle spills moder? Igjen er det kommet på banen, og denne gangen kan du spille mot vennene dine. På Facebook! Tetris Battle har tatt Facebookspillerne med storm og daglig er det flere ti tusner som spiller det.

Alle kjenner til den kjente versjonen fra 1988, men denne gangen er det ikke mulig å fjerne linjer fortest mulig, men å sende de over på motstanderen. Dere starter begge med tomme baner og når du får fjernet to linjer på rad, forsvinner en av de bort til motstanderen. For at motstanderen skal klare å fjerne linjen må den sprenge linja med en bombe. Enkelt, ikke sant? 

Har du lyst til å prøve Tetris Battle på Facebook? Klikk her

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.