En ny type gratisspilling
0

En ny type gratisspilling

apr 23 Spill.no  

Valve-boss Gabe Newell har i et intervju med podcasten Seven Day Cooldown fortalt at strategispillet DOTA 2 blir free-to-play, men med noen fiffige vrier.

Neste stopp: Steam

– [DOTA 2] blir free-to-play – dog med noen vrier, men det er den letteste måten for folk å tenke på det, forteller Newell i intervjuet.

Tanken er at spillere som bidrar som guider, hjelper ut andre spillere og generelt er populære bidragsytere folk har lyst til å spille med, skal få igjen for det i spillsystemet.

– Det er bare et spørsmål om å komme opp med mekanismer som anerkjenner og belønner folk som gjør ting som er verdifullt for andre, forklarer han.

Se trailer

Newell tror dette systemet kan utvides forbi bare individuelle spill, og hinter om at det kan implementeres i for eksempel Steam, slik at god og konstruktiv oppførsel i ett spill, kan gi fordeler når man spiller andre.

– Nå har vi hestekreftene og erfaringen i spillverdenen til å prøve og finne ut hvordan alle disse opplevelsene kan knyttes sammen på en verdifull måte, forteller Newell.

DOTA 2 utvikles og utgis av Valve for PC og Mac. Spillet lanseres via Steam i løpet av året.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.