Enda 18 spill vi gleder oss til i 2010!
0

Enda 18 spill vi gleder oss til i 2010!

Vi i Spill.no skrev nylig en artikkel hvor vi omtalte 20 spill vi gledet oss til i 2010 – og håpet vi hadde dekket en del av de største titlene. Dere lesere var imidlertid nådeløse med oss og lot oss få gjennomgå i kommentarfeltet – for hvordan i all verden kunne vi glemme «Battlefield: Bad Company 2», «Alan Wake», «Red Dead Dedemption» og alle de andre spillene som kommer i 2010?

Faktum var at vi ikke hadde glemt de. En Topp 20-liste er imidlertid begrenset av antallet – 20 – og det var absolutt ikke meningen å insinuere at vi ikke også gledet oss til spillene dere nevner.

For å bøte på skaden utvider vi nå listen, og gir dere her enda 18 spill vi gleder oss til i 2010. Bruk knappene over og under for å bla til neste side.

«Battlefield: Bad Company 2»

(EA Digital Illustions)

Alle venter på «Battlefield: Bad Company 2», den direkte oppfølgeren til populære «Battlefield: Bad Company». Historien i «Battlefield: Bad Company 2» utspiller seg blant annet i fjellområdene langs grensen til Russland, og spillet vil tilby et variert terreng bestående av snøkledde fjell, grønne jungler og ørken. I
spillet vil man også kunne ødelegge hele hus, fremfor bare skade veggene – som i forgjengeren. Hvis du likte «Call of Duty: Modern Warfare 2», så er sjansene store for at du også vil like det nyeste tillegget til «Battlefield»-familien.

«Battlefield: Bad Company 2» har utgivelse 5. mars 2010 og kommer til PC, PS3 og Xbox 360.

«Metroid: Other M»

(Team Ninja)

«Metroid: Other M» er et 2D/3D hybridspill som er separert fra de øvrige spillene i «Metroid Prime»-serien. Spillet støtter både førsteperson- og tredjepersonsperspektiv, og tar for seg hendelsene som utspiller seg mellom spillene «Super Metroid» og «Metroid Fusion».

«Metroid: Other M» har utgivelse en gang i 2010 og kommer til Wii.

«Red Dead Redemption»

(Rockstar Games)

Rockstar utga nylig en svært lovende trailer for «Red Dead Redemption», hvor man får et lite innblikk i deres kommende epos. «Red Dead Redemption» vil forsøke å gjengi den lovløse vesten på en autentisk måte, og vil være komplett med tidsriktige våpen og et bredt persongalleri.

«Red Dead Redemption» har utgivelse 27. april og kommer til Xbox 360 og PS3.

«Alan Wake»

(Remedy Entertainment)

«Alan Wake» er en psykologisk thriller inspirert av bl. a. TV-seriene «Twin Peaks» og «Lost», og forteller historien om en forfatter som er hjemsøkt etter at hans kone forsvinner under mystiske omstendigheter.

«Alan Wake» har utgivelse i mai 2010 og kommer til Xbox 360.

«MAG»

(Zipper Interactive)

MAG (Massive Action Game) kommer bare til Playstation 3, og vil tillate opptil 256 samtidige spillere i et multiplayer-spill; det høyeste antallet for et konsollspill noensinne. Liker du FPS-sjangeren og multiplayerspill generelt, så vil du sannsynligvis elske «MAG».

«MAG» har utgivelse 26. januar og kommer til Playstation 3.

«Red Steel 2»

(Ubisoft Paris)

«Red Steel» gjorde stor suksess på Wii da det først kom. Nå er oppfølgeren snart her. Spillet vil kreve Wii Motionplus, noe som vil gi større presisjon på sverdkampene og actionsekvensene.

«Red Steel 2» har utgivelse i Q1 2010 og kommer til Wii.


«Fallout: New Vegas»

(Obsidian Entertainment)

«Fallout 3» blir av mange sett på som et av de beste spillene i 2008, og har siden utgivelsen fått flere utvidelser – bl. a. «The Pitt» og det kritikerroste «Broken Steel». Nå kommer snart «Fallout: New Vegas», som i følge Pete Hines i Bethesda ikke vil være noen oppfølger til «Fallout 3» – bare et nytt spill i «Fallout»-universet. Mer Capital Wasteland på oss alle, med andre ord!

«Fallout: New Vegas» har utgivelse en gang i 2010 og kommer til Playstation 3, Xbox 360 og PC.

«Castlevania: Lords of Shadow»

(Mercury Steam)

«Castlevania: Lords of Shadow» er det første «Castlevania»-spillet for nyere tids konsoller. Fans av serien vil være glade for å høre at Aluchard returnerer i «Castlevania: Lords of Shadow», og ikke minst at Hideo Kojima – «Metal Gear Solid»-skaperen – også er involvert i utviklingen.

«Castlevania: Lords of Shadow» har utgivelse en gang i 2010 og kommer til Xbox 360 og Playstation 3.


«I Am Alive»

(Ubisoft Shanghai)

Ubisoft har foreløpig ikke sluppet så mange detaljer om «I Am Alive», men det blir et survival-spill á la Will Smith i «I Am Legend». Til og med titlene er like. Vi gleder oss til å høre mer.

«I Am Alive» har utgivelse en gang i 2010 og kommer til Playstation 3, Xbox 360 og PC.

«Fable III»

(Lionhead Studios)

«Fable III» er det tredjespillet i den kritikerroste «Fable»-serien, utviklet av Lionhead Studios. Spillet utgis bare til Xbox 360, og er satt til Albion-kontinentet – som nå er fallt i hendene på en ond tyrann.

«Fable III» har utgivelse en gang i 2010 og kommer til Xbox 360.

«Brink»

(Splash Damage)

«Brink» er kommende FPS-spill, og følger i fotsporene til spill som «Fallout 3» og «Borderlands». «Brink» utspiller seg i en postapokalytisk verden, og er utviklerens Spash Damage sin første originale tittel. Alle deres foregående spill – som f.eks. «Enemy Territory: Quake Wars» – har nemlig vært del av ulike franchiser.

«Brink» har utgivelse høsten 2010 og kommer til Playstation 3, Xbox 360 og PC.

«Halo: Reach»

(Bungie)

Alle verdens FPS-entusiaster blir klam i skrittet av utsiktene for et nytt «Halo»-spill, og nå er det snart her. «Halo: Reach» utgis høsten 2010, og føler historien til Noble Team, en kommandogruppe bestående av seks supersoldater.

«Halo Reach» har utgivelse høsten 2010 og kommer til Xbox 360.

«Crysis 2»

(Crytek UK)

Nå er snart «Crysis 2» her, og alle som oppgraderte datamaskinen sin i anledning forgjengeren, burde nå begynne å undersøke prisene på et nytt grafikkkort og mer RAM. «Crysis»-serien er jo notorisk kjent for å suge livskraften ut av selv den sterkeste spillmaskinen. Spillet utspiller seg fire år etter hendelsene i det originale «Crysis», og nytt av året er en redesignet Nanosuit, kallt «Nanosuit 2».

«Crysis 2» har utgivelse en gang i 2010 og kommer til Playstation 3, Xbox 360 og PC.

«APB»

(Realtime Worlds)

«APB» – «All Points Bulletin» – er et kommende MMO-spill for PC. Spillet utspiller seg i et urbant miljø, hvor man i praksis leker den gamle «politi og røver»-leken. Spillet er også blitt kalt «Grand Theft Auto Multiplayer», fordi utviklingen ledes av David Jones, som også stod bak det originale «Grand Theft Auto» – og senere også «Crackdown».

«APB» har utgivelse i mars 2010 og kommer til PC.


«Medal of Honor»

(EA Los Angeles)

«Medal of Honor» kommer endelig til Playstation 3 og Xbox 360, og en hel spillverden fryder seg. Spillet er blitt omtalt som en reboot av «Medal of Honor»-serien, og er satt til nyere tids Afghanistan.

«Medal of Honor» har utgivelse høsten 2010 og kommer til Playstation 3, Xbox 360 og PC.


«Army of Two: The 40th Day»

(EA Montreal)

De som liker «co-op mode» går lyse tider i møte. Stadig flere spill støtter nemlig dette, men foreløpig er det kun «Army of Two» som har spesialisert seg på modusen. Nå er snart oppfølgeren «Army of Two: The 40th Day» her, og spillet lover mer kulesprutende action – denne gangen satt til Shanghai, Kina.

«Army of Two: The 40th Day» har utgivelse 12. januar 2010 og kommer til Playstation 3, Xbox 360 og PSP.


«Skate 3»

(EA Black Box)

Det er snart klart for enda et tillegg til den populære «Skate»-serien, og denne gangen er det EA Black Box som er utvikleren. Spillet forventes i mai 2010, og det loves flere ulike vanskelighetsgrader – deriblant «hardcore mode», som skal forsøke å etterligne hvordan et ekte skateboard oppfører seg.

«Skate 3» har utgivelse 18. mai 2010 og kommer til Playstation 3 og Xbox 360.

«ModNation Racers»

(United Front Games)

«ModNation Racers» er et kartracingspill fra amerikanske United Front Games, og er blitt kalt en miks av «Sim City» og «LittleBigPlanet» – bare med biler. Det spesielle med «Modnation Racers» er fokuset på brukergenerert content; brukerne vil kunne designe sine egne baner og biler, og dele disse over Playstation-nettverket.

«ModNation Racers» har utgivelse våren 2010 og kommer til Playstation 3.

About Erling Løken Andersen

Erling er tidligere ansvarlig redaktør i Spill.no, nå styreleder i Omega Media, som eier og driver Spill.no. Erling har jobbet med spill siden 2006; først som spillutvikler, deretter spilljournalist og redaktør.