Endelig på 3DS!
0

Endelig på 3DS!

Da jeg anmeldte NES Remix 2 ga jeg det ros for å ha et bedre utvalg spill, samt litt ris fordi jeg mente dette var et konsept som kanskje ville passe bedre på 3DS som er en mobil plattform. Denne gangen er spillutvalget enda litt bedre og hjemme på plattformen jeg ettersøkte. Gjør det Ultimate NES Remix til et bedre spill? Ikke nødvendigvis.

For et litt dypere blikk på hva dette spillet er kan du se min videoanmeldelse av NES Remix 2 på Wii U. Disse spillene er så å si identiske, og eneste forskjell er at 3DS-utgaven plukker blant NES-spillene fra de begge tidligere spillene. I Ultimate NES Remix får vi servert blant annet Metroid, Punch-Out, begge Zelda-spill og hele seks Mario-spill om vi regner med Dr. Mario. Dette gjør 3DS-spillet til det spillet i serien med best utvalg, selv om jeg fortsatt savner titler som Duck Hunt, Castlevania og Ghost n’ Goblins.

Mitt største problem med spillet oppdaget jeg med en gang: Det er de nøyaktig samme utfordringene som på Wii U-spillene. For en som ikke har hatt anledning til å prøve serien før gjør jo ikke det noe, men for meg som allerede har spilt litt for mye av både NES Remix 1 og 2 var dette litt kjipt. Jeg har ingen ønske om å spille de samme utfordringene om igjen. Det eneste som var nytt her for min del var Speed Mario Bros.

Speed Mario Bros. er Super Mario Bros. i sin helhet, men på steroider. Spillet går mye fortere og det påvirker både hvor fort Mario løper, hvor fiendene befinner seg og hvor fort sopper kommer seg unna deg. NES Remix 2 hadde en lignende modus der du spilte en speilvendt versjon av Super Mario Bros som Luigi. Igjen tror jeg at NES Remix hadde vært enda mer interessant om vi fikk flere slike spill. Tenk deg å spille Super Mario Bros. 3 som Megaman, Kirby i Castlevania, eller Zelda samtidig som du konstant mister liv.

Championship Mode er også tilbake. Her får du 500 sekunder til å først samle 50 mynter i Super Mario Bros., så 25 mynter i Super Mario Bros. 3, så skal du bruke resten av tiden din på å samle poeng i Dr. Mario. Alle high scores kan du laste opp og dele på internett om du skulle ønske og konkurrere litt i Championship Mode.

Stort mer er det ikke å si om Ultimate NES Remix, annet enn at det er en veldig god måte å oppdage gamle perler på om du ikke har stor kjennskap til NES ifra før. Er du en gammel Nintendo-veteran som meg vil du helt sikkert få større glede av å bare laste ned Punch-Out med det samme istedenfor å ha muligheten til å slå ut motstanderne dine på 3-5 sekunder. Har du ikke rørt serien dør er det like greit å plukke opp Ultimate-utgaven da den har det definitive beste utvalget NES-spill, men om du liker å konkurrere om high scores med venner og krangle om hvem som er best i Donkey Kong så vil fortsatt Wii U-spillene være mer egnet å samles rundt. Begge er uansett så å si samme spill og får derfor samme tall på terningen. 

About Stig Kenneth Limmesand

Stig Kenneth Limmesand. 28 år og enda ikke voksen. Bachelorgrad i videojournalistikk. Spiller alle mulige spill, men foretrekker eventyr og plattformer. Favorittene er blant annet Mario, Zelda, Crash Bandicoot, Uncharted og Guitar Hero.