Er du en heksedoktor?
0

Er du en heksedoktor?

mai 10 Spill.no  

I vår artikkelserie om de fem klassene i Diablo III har vi i dag kommet til Witch Doctor, eller heksedoktor som vi sier på norsk. Heksedoktoren er spesielt interessant fordi han har ikke vært med i tidligere Diablo-spill, og har en rekke unike egenskaper.

Witch Doctor

I Diablo-universet tilhører heksedoktorene umbaru-stammen. De er spirituelle krigere som kan snakke med ånder fra The Unformed Land – dimensjonen der sjelen til døde mennesker havner. Som heksedoktor er ditt oppdrag å gjenopprette balansen mellom Sanctuary og The Unformed Land.

I stedet for tradisjonelle våpen baserer heksedoktoren seg i stor grad på magi. I stedet for sverd og buer bruker de talismaner og offerkniver. De kan også ikle seg voodoo-masker med magiske egenskaper. Heksedoktoren er ikke en kriger, og krever derfor raffinerte taktikker for å mestres.

Evnen til å tilkalle dyr, demoner og andre vesener gjør at heksedoktoren i stor grad baserer seg på å få andre til å slåss for seg. Mens andre tar seg av slåssingen kan heksedoktoren manipulere motstanderne med sin svarte magi. Hjernekontroll som får fiender til å slåss for en, frykt som får de til å stikke av, gift eller hender som kommer opp fra bakken for å holde fiender fast. Heksedoktoren er en mester i å manipulere omgivelser og fiender.

Mens barbaren lener seg på fury for å aktivere sine kraftigste angrep, disponerer heksedoktoren mana. Mana regenererer av seg selv over tid, så mye av spilltaktikken når man er heksedoktor går ut på å balansere angrepene riktig slik at man har mana nok til de største fiendene. Ved å tilkalle andre til å slåss for en får heksedoktoren ro til å regenerere mana slik at han kan slåss jevnt og trutt.

Se introduksjonsvideoen til Witch Doctor her:

Hvem passer som Witch Doctor?

Er du av typen som elsker å føre lillefingeren opp mot leppene mens du humrer som Dr. Evil i Austin Powers-filmene, er Witch Doctor din klasse. Heksedoktoren er for spillere som liker å manipulere og plage fiendene. Som digger å få andre til å gjøre grovarbeidet mens de kan holde seg i bakgrunnen og tenke på det store bildet. Witch Doctor ligger an til å bli en av de mer taktisk utfordrende klassene i spillet, med mange muligheter for ulike spesialiseringer.

Dette har vært den andre av i alt fem artikler der vi ser nærmere på de ulike klassene i Diablo III. Kikk innom i morgen for et innblikk i Monk.

Skal du være Witch Doctor i Diablo III? Hvilken klasse frister mest i spillet? Diskusjonen tar vi i kommentarfeltet under.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.