Et ekstremt voldelig sjakkspill – Triangle Strategy
0

Et ekstremt voldelig sjakkspill – Triangle Strategy

apr 01 Stian Koxvig  

Triangle Strategy er det nærmeste vi kommer til å få en oppfølger av Final Fantasy Tactics, og det viser at vi trenger flere spill i denne HD-2D motoren som Square Enix perfeksjonerer.

Hva er det første man tenker på når man hører ordene «Tactical RPG» på Switch? Svar: Fire Emblem. Nintendo har lenge vært dominerende i akkurat denne sjangeren så det er derfor det er så godt å se at det klarer å komme spill som dette. Som bare leverer på alt og som man sitter igjen og tenker på lenge etter at man er ferdig .

Det tar lang tid å komme inn i Triangle Strategy, men når ting først tar av, skjer det mye, fort.

Det er lenge siden jeg har kost meg så mye med et spill som jeg har gjort med Triangle Strategy. Her har man laget en spirituell oppfølger til 2018s Octopath Traveler, og lagt på strategielementene. Man spiller som Serenoa Wolffort. Arving til et mektig hus på kontinentet Norzelia. Her er det tre land. Glenbrook, Aesfrost og Hyzante, og en veldig ustabil fred etter en stor saltkrig mange år før spillet. I de første timene av spillet merker man stemningen er ustabil, og i skikkelig Game of Thrones still eskalerer det etter hvert veldig fort og det er opp til deg og vennene du allierer deg med og prøve å manøvrere dette kompliserte sjakkspillet.

Du vil møte mange interessante karakterer og manuset til spillet er ekstremt sterkt. Alle karakterene er kjempe sjarmerende og har sine meninger om konfliktene i Norzelia. Det er et moment kalt Serenoas Conviction som er å overtale Norzelias innbyggere til å følge etter Serenoa og imot slutten av spillet vil man måtte ta flere hjerteskjærende valg som vil fort gjøre at du mister over halvparten av de allierte du har blitt venn med i løpet av spillet og ta kontroll over Norzelias skjebne.

Du vil utforske mye i løpet av spillet og det er her spillet virkelig skinner. Det er utrolig mye flotte områder å utforske og jeg får så mye flashbacks til de gode gamle SNES JRPG som jeg elsket som guttunge. Chrono Trigger, Final Fantasy VI. Alle Squares gode gamle JRPG klassikere.

Men det viktigste i et spill som dette er jo kampene. Kampene er ekstremt vanskelige og utover i spillet får du så mange forskjellige karakterer og fiender og slåss imot at hver eneste kamp er ekstremt morsomme. Du må tenke veldig lurt her fordi om du tar med deg bare et team av close combat soldater taper du, fort. Så det er viktig å huske å balansere hæren din å ha med et par bueskyttere og trollmenn slik at du får muligheten til å heale og bekjempe alle fiendene. Det er også gameplay muligheter man må tenke på som å få en mage til å kaste strøm på vannet for å stoppe fiendene fra å flanke deg der. .Jeg har spilt mye tactical RPGS men ikke et som er så velbalansert som Triangle Strategy. Det eneste jeg vil si om kampene er at noen av de kan være lange. De kan vare oppimot en time, og når de samtidig er ekstremt vanskelige, så kan det være irriterende å dø like før kampen er over og måtte starte på nytt.

Triangle Strategy gjør det meste enkelt, og det er derfor det fungerer. Fordi ikke er det overkompliserte skilltrær. Ikke er det tusenvis av forskjellig våpen pr karakter. Man merker egentlig ikke noe spesielle tekniske problemer. Spilt både docked og undocked uten noe merkverdige framerate drops eller andre problemer. Spillet har også en new game plus, og det er så mye forskjellige måter denne historien kan gå på, at det er derfor denne anmeldelsen har tatt tid. fordi jeg ville spille gjennom det tre ganger. Hver gjennomspilling tar ca 50 timer så det er mer enn nok innhold for pengene.

Det er en ting jeg har problemer med. Voice acting, herregud så cheesy det er. Helt grusomt. Kleine replikker og dårlig stemmeskuespill som ødelegger mye av den seriøse tonen i historien. Jeg prøver å se for meg hvordan et spill som Final Fantasy VI hadde vært med sånn voice acting og jeg liker ikke det. Samtidig selv om jeg elsker karakterene og personlighetene deres er det en som er et problem, og det er Serenoa selv. Han lider av det jeg vil kalle JRPG protagonist illness. Han har like mye personlighet som en blaut sokk, noe vi ser i andre JRPG helter fra Square Enix som Cloud Strife og Squall Leonheart.

Som en oppsummering kan jeg si at Triangle Strategy er en JRPG elskers våte drøm. Jeg er storfan av Square Enix sin HD-2D motor og vil gjerne se mer av det. Det er et fenomenalt artig spill. Det er brutalt voldelig og tydelig inspirert av Game of Thrones. Med et genialt kampsystem og dyp historie skal det bli spennende å se noe annet RPG som kan klare å matche Triangle Strategy i år

About Stian Koxvig

Nyhetsredaktør med forkjærlighet for spill og film. Lidenskapelig opptatt av japansk spill og kultur