Et spennende konsept
0

Et spennende konsept

Så er endelig gamingbrillen i Norge. Gunnar Optiks lanserer seg i Norge, og feirer norgespremieren på «The Gathering» med landskamp i «Call of Duty: Modern Warfare 2» mellom Norge og USA. Begge lagene blir selvfølgelig utrustet med Gunnar Optiks sine egne gamingbriller.

Men vent; hva er egentlig gamingbriller?

Gunnar Optiks utvikler patenterte kontrastbriller for profesjonelle gamere. Spillerne vil ifølge selskapet oppleve bedre konstraster, bredere synsfelt og «mulighet til å prestere maksimalt over lang tid». Gunnar Optiks hevder også at spillere som bruker gamingbrillene kan få et konkurransefortrinn ovenfor andre spillere.

– En definitiv visuell forbedring

Vi i Spill.no har testet et par Gunnar Optiks «Edge»-gamingbriller i sort utførelse over de siste dagene, og kan gi Gunnar Optiks delvis rett i deres påstander. Fordi det kan være vanskelig å bedømme brillenes funksjon på subjektivt grunnlag, lot vi flere redaksjonsmedlemmer i Spill.no få prøve brillene og gi sitt uhildrede førsteinntrykk.

Redaksjonen var enige om at brillene gir en viss forstørrelse av skjermbildet. Brillene gir også en definitiv visuell forbedring, med økte kontraster og en tydeligere avgrensning mellom de ulike fargene. Allikevel er det ikke snakk om noen revolusjonerende forbedring, og gamere som er interessert i brillene må derfor ikke forvente å få «supersyn».

Brillene Spill.no har hatt til testing er utført i myk plast med metalldetaljer, og gir et solid og kvalitetssterkt inntrykk. Brillene sitter godt på nesa, og er lette nok til at det aldri blir ubehagelig å ha de på. Selve brilleglassene er gule, og gir et visst gulskjær over det du ser på.

Konklusjon

Vi i Spill.no tror absolutt det kan være et marked for Gunnar Optiks «Edge»-briller.  Brillene gir et forbedret skjermbilde, og kombinert med en solid utførelse gjør dette at gamerbrillen er et spennende konsept som engasjerte gamere burde la seg begeistre av.

Brillene fra Gunnar Optiks blir tilgjengelig i utvalgte butikker i Norge denne våren. Prisen vil ligge mellom 950-2.000 kroner avhengig av type brille. Briller med styrke vil være tilgjengelig når distribusjonen er på plass en gang i midten av mai.

Et eksklusivt utvalg produkter blir forhåndssolgt på «The Gathering 2010». Gamere som ikke har mulighet til å kjøpe brille der kan enkelt bestille de på nett hos Gunnar Optiks norske importør.

About Erling Løken Andersen

Erling er tidligere ansvarlig redaktør i Spill.no, nå styreleder i Omega Media, som eier og driver Spill.no. Erling har jobbet med spill siden 2006; først som spillutvikler, deretter spilljournalist og redaktør.