EVO Online kansellert etter storm av anklager mot presidenten av EVO turneringen
0

EVO Online kansellert etter storm av anklager mot presidenten av EVO turneringen

jul 03 Anders Lønning  

Det lå allerede an til å være et litt annet år for den årlige slåssespill turneringen EVO, da Covid-19 har tvunget hele seansen til å foregå online. Dette betydde at mange som ikke ellers kunne ta turen til turneringen nå ville ha en anledning til å delta, samt at kjente og kjære spill som ikke har god nok nettkode til å kunne tilby en god og nøyaktig nok opplevelse har måttet vike for nyere og mindre kjente spill.

Men nå ser all planleggingen rundt denne nye måten å gjøre EVO på ut til å være forgjeves da presidenten av turneringen, Joey Cuellar, har blitt suspendert fra jobben som resultat av en rekke anklager om utuktig omgang med mindreårige gutter.

– Vi er oppmerksomme på anklagene som har blitt gjort mot Joey Cuellar. Oppførselen i disse anklagene er direkte i strid med EVO’s oppdrag med å bygge en trygg og åpen arena for alle våre spillere og deltakere. Vi tar dette ansvaret på alvor, og dermed har Joey blitt suspendert i påvente av en etterforsking fra en uavhengig tredjepart.

Som følge av anklagene har utgiverne av Street Fighter, Mortal Kombat og Them Fightin’ Herds annonsert at spillene deres kommer ikke til å dukke opp på EVO, og senere kom nyheten fra EVO selv at begivenheten nå er kansellert, at Ceullar ikke kommer til å ha noe med turneringen å gjøre og at selskapet bak turneringen jobber med en «fullstendig seperasjon mellom han og selskapet, og at de har fratatt han alle plikter som president av selskapet»

Anklagene mot Ceullar kommer ikke lenge etter at spillindustrien hadde en ganske offentlig oppvask hvor folk som Fallout: New Vegas forfatter Chris Avellone, kreativ sjef for Assassin’s Creed Valhalla Ashraf Ismail og flere andre i Ubisoft har blitt anklagd med alt fra voldtekt til upassende oppførsel.

Bak noen av anklagene mot Ceullar står twitter bruker Pyronlkari, som brukte nettsiden til å poste sin historie om misbruk i slåssespill miljøet.

Pyronlkari påstår at de og Cuellar, som lenge har gått under kallenavnet Mr. Wizard, var en del av en gjeng som ofte hang på Southern Hills Golfland Arkaden, som er en av de stedene som anses til å være grunnlegende for det som skulle vokse seg til å bli slåssespillmiljøet (Fighting Game Community – FGC) på 90 tallet. Pyronlkari påståra t Cuellar ville betale unge gutter «hundrevis av polletter» for å hoppe i et basseng kun iført undertøy.

– Vi var tenåringer med lite penger og 100 – 200 polletter var mye (rundt 200 til 400 kroner med dagens kurs, en del mer på 90 tallet) så vi gjorde det uten å mukke. Hoppe i bassenget for 400 kroner? Selvfølgelig. Vi tenkte aldri over at det ikke var passende.

I et annet tilfelle Pyronlkari tar opp ble han betalt av Cuellar for å vise frem sin erigerte penis, som del av et veddemål om hvorvidt han var «over gjennomsnittet». Ceullar har kommet med en uttalelse hvor han kaller seg selv «ung og skjødesløs».

– Jeg er lei meg for det. Jeg mente aldri å såre noen. Jeg var ung, skjødesløs og gjorde ting jeg ikke er stolt over. Jeg har vokst og modnet over de siste tyve årene, men det unnskylder ingenting. Jeg har prøvd å bli en bedre person. Nok en gang, virkelig lei meg for det.

Dette er den andre store avsløringen fra slåssespill samfunnet i løpet av kort tid, da Smash Bros. samfunnet nylig ble rystet av nyheten om at toppspilleren Nairoby «Nairo» Quezada ble sparket av esport laget sitt etter at det ble avdekket at han hadde et upassende forhold med Zack «CaptainZack» Lauth i april 2017, når Lauth var mindreårig.

En av slåssespillmiljøets mest mest profilerte og dekorerte medlemmer, Dominuque «SonicFox McLean kom med en uttalelse på sin Twitter:

– Det må bli verre før det blir bedre. Roser motet til alle i miljøet nå. Dere har min støtte

SonicFox er en av mange fra slåssespillmiljøet som har trakk seg fra årets EVO i forkant av kanselleringen.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.