Fem barske barter!
0

Fem barske barter!

apr 23 Spill.no  

Forrige uke tok vi for oss fem overvektige spillhelter, denne uken er det ansiktshår som er i fokus her hos spill.no. Hele redaksjonen har spart i to uker for å anlegge lekre barter på overleppa, og nå er de på plass. Alt dette for å hylle de fem feteste spillbartene.

Mannlighet!

Det er nemlig noe eget med en solid bart. Den utstråler mannlighet og barskhet. Såfremt man ikke krøller den som trøndere og Poirot. En herrebart skal være buskete og tykk, ikke vokset eller tynn.

I vår jakt etter den ultimate spillbarten var vi innom mange fete spillhelter. Men vi tror vi har klart å luke ut de dårligste bartene, og sitter derfor igjen med de barskeste, mest buskete og mest mannlige av dem alle. Lista begynner på neste side.

5. Heihaci Mishima

Spill: «Tekken»-serien

Slåssespillenes grand old man. Heihachi Mishima har vært med i «Tekken»-serien siden det aller første spillet, og er fortsatt like beinhard og brutal som før. Hans smidighet med tresko er legendarisk, og han deler mer enn gjerne ut pryl til sønnen sin, Kazuya.

Heihachi dukker opp på denne listen rett og slett fordi barten hans matcher personligheten perfekt. En bart som får gro litt ned på hver side utstråler individualisme og en tøff-i-trynet-holdning som vi digger. Du kødder ikke med Heihachi, rett og slett.

Morsomt er det og at Heihachi er favorittfiguren til Katsuhiro Harada, mannen bak «Tekken»-serien. Selv om han har fått gjennomgå og vært ond i flere av «Tekken»-spillene, er det umulig å mislike Heihachi. Han er som en bestefar for oss. En litt streng bestefar som banker oss opp når vi nekter å vaske gebisset hans i munnskyllevann, men likevel en bestefar som vi innerst inne er veldig glad i.

4. Captain Price

Spill: «Call of Duty: Modern Warfare»

Da jeg var i militæret var sersjanten min en kjederøykende fyr fra Svolvær som bare satt på ræva på kontoret sitt konstant. Han holdt på å spy da han skulle gjennom de fysiske opptakskravene for å bli fenrik, og hadde null respekt fra oss menige. Enda verre var det med bataljonens kaptein, en Ivo Caprino-lignende fyr fra Toten, som stotret og snublet seg gjennom morgenpresentasjonen, og brukte uforståelige militæruttrykk som «Så synes ikke å være».

Nei, takke meg til Kaptein Price. Hadde Barte-Price vært sersjant for jegertroppen i stedet for han skalla skumlingen som stod ved siden av oss på oppstillingsplassen på Setermoen, hadde jeg glatt vervet meg. Kaptein Price utstråler selvtillit og myndighet. Skulle jeg fulgt noen på slagmarken, hadde han vært førstevalget. Han vet hva han holder på med, og driter seg aldri ut. Og den digre barten er bare en lekker prikk over i-en.

3. WaLuigi

Spill: Mange Nintendo-titler

Du trodde sikkert vi skulle velge Mario i denne lista, men den gang ei. Mario var kanskje den første spillfiguren med bart, en påtvunget bart, faktisk, fordi oppløsningen var så lav at det var vanskelig å få helten i Donkey Kong til å se ut som et menneske uten å putte en bart på fjeset hans. Men vi valgte å droppe Mario, og går heller for Waluigi.

Ikke bare har han en tynnere og mer fransk variant over den mer bustete og uflidde barten til brødreparet Mario og Luigi, han har stelt den med en fin vinkelknekk for å distansere seg fra de mer trønderaktige variantene.

Men viktigst av alt, han kler den så utrolig godt. Ingen poserer bedre enn Waluigi, enten det er i Mario Golf eller Mario Party. Waluigi er en keitete blanding av Langbein og Salvador Dali, og når han tvinner fingrene i barten mens han ler er han den ultimate slemming.

2. Solid Snake

Spill: «Metal Gear Solid 4»

Hva i alle dager da, Snake? Mannen som har slitt med verdens verste hockeysveis i alle år har endelig byttet den ut til fordel for en bart. Snakk om å stå på siden av motebildet. Vår favorittsnik gjennom tidene har aldri sett særlig fresh ut, der han røyker og sniker seg gjennom terroristleire og fabrikker i jungelen, men i «Metal Gear Solid 4» ser han rett og slett sliten ut. Snake er døende, og det hvite håret og barten bare understreker at vi her snakker om en gammel mann som er lei av krig og drap og politiske konflikter.

Forskjellen på den unge og gamle Solid Snake er kanskje ikke helt åpnebar ved første øyekast, men gamle Snake har en verdighet og ro i bevegelsene og kroppsholdningen som den unge Snake aldri hadde. Og den velfriserte barten er rett og slett kulminasjonen av all denne verdigheten.

1. Mike Haggar

Spill: «Final Fight»

Hvem, sa du? Mike Haggar, vel! Fra en tid da menn var menn og barten ble bært med stolthet. Tenk Tom Selleck som Magnum P.I., så er du der. Mike Haggar bærer ikke bare barten sin med verdighet og stolthet, han har en bakgrunnshistorie og oppførsel som gjør at det står respekt av mannen.

Som borgermester i Metro City tar han problemene til innbyggerne på alvor, og gjør alt han kan for å bekjempe kriminalitet i byen. Og han har opplevd kriminalitet på nært hold, hans datter Jessica ble nemlig kidnappet i det første «Final Fight»-spillet, og Haggar fikk hjelp fra Cody og Guy til å redde henne.

Det er rett og slett verdighet over mannen. En likandes kar, en respektert politiker og en omsorgsfull far. Hvis flere spillfigurer var som Haggar ville vi hatt flere bra spill. Rett og slett.

Er du enig? Uenig? Har vi glemt noen? Kom med dine egne forslag i kommentarfeltet under!

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.