Når spill møter musikk
0

Når spill møter musikk

apr 23 Spill.no  

Takket være gigantsuksesser som «Modern Warfare 2», og «FarmVille» har spill aldri vært så sosialt akseptert og viktig for underholdningsbransjen som nå. Og det er vel kanskje derfor vi oftere kan skimte en aldri så liten spillentusiast når artister, produsenter og regissører ønsker å nå et større og nytt publikum. Her får du åtte morsomme, fascinerende og pompøse musikkvideoer fra artister med en forkjærlighet for spill!

«Happy Up Here» av Röyksopp:

Tromsø-duoen Röyksopp kan takke Daniel Sutherland for denne visuelt euforiske musikkvideoen til låta «Happy Up Here». Sutherland, som har utdannelse innen grafisk illustrasjon, har tydelig hentet inspirasjon fra barndommen når «Space Invaders» invaderer i hans siste fantastiske produksjon.

Californication av Red Hot Chili Peppers:

Mange av oss husker nok hvor utrolig imponerende videoen til Red hot Chili Peppers «Californication» var da den dukket opp på MTV for litt over ti år siden. Her får vi et fascinerende innblikk i de store utfordringene filmskaperne og animasjonsfolka møtte når bandet og staten California skulle omskapes som et dataspill. 

«Still Alive» av Lisa Miskovsky:

«Mirror’s Edge» fra DICE er nok et spill de fleste har ferskt i minnet. Men det mange kanskje ikke fikk med seg var kjenningsmelodien «Still Alive», som ble fremført av den svenske sangerinnen Lisa Miskovsky. Den melankolske musikkvideoen som bruker taktopper og knusing av speil som referanser til spillet er regissert av Matt Stawski. Regissøren er kjent for å ha jobbet med internasjonale artister og band som Fall out Boy og All Time Low. 

«The Legend of Zelda» av Duane & BrandO:

Duane Zuwala og Brandon Lackey serverer lattermild nostalgi når de kombinerer kjente og kjære Nintendo-titler med rap og el.gitar. Guttas tolkning av NES-klassikeren «The Legend of Zelda» ser vi her i full aksjon og skulle du være lysten på flere genistreker, er det bare å ta en tur innom hjemmesiden

Video Game Girl av Parry Gripp:

Frontmannen i rockegruppa Nerf Herder, Parry Gripp, går sammen med G4TV-programlederne Kevin Pereira og Olivia Munn når det skal synges om det sikkert mange her på Spill.no har drømt om: Møtet med den vakreste jenta som virkelig forstår og deler din lidenskap for spill.

Jenter! Her er det bare å få seg jobb i spillbutikk!

Follow Me av Pato Pooh:

Som en tidligere kjenning her på spill.no stiller Svenske Pato Pooh like sterkt som før når det gjelder å hylle det som er av spillhelter fra 80- og 90-tallet. Videoen ble produsert og regissert av den unge og lovende Maceo Frost, som siden har blitt en ettertraktet ung mann når kremen av Sveriges rappere ønsker en musikkvideo. 

Playing with Fire av Paula Seling & Ovi:

Det er få tradisjoner her til lands som er så forhatt og elsket som kvelden med Melodi Grand Prix på tv-skjermen. Takket være Alexander Rybaks «Fairytale» skal Norge om ikke lenge arrangere et av verdens mest pompøse sceneshow, der artister fra hele Europa vil servere alt fra horrible ballader til skremmende fengende popmusikk. Og når jeg er inne på det horrible og skremmende fengende snublet jeg her over Romanias bidrag til årets konkurranse. I videoen til låta «Playing with Fire» møter vi vokalistene Paula Seling og Ovi som har tatt seg inn i en fremtid der krangler og diskusjoner løses med skytespill og dans. For en fantastisk verden!

Guitar Hero Hero av MC Lars:

Foruten å ha tidenes feteste artistnavn har MC Lars mye på hjertet når det skal rappes om «Guitar Hero». For tror du ferdigheter i «Singstar» sørger for finaleplass i «X-Factor»  eller såkalt «pwning» i «Counter-Strike» gir deg automatisk plass i hærens jegerkommando, må du nok dessverre tro om igjen.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.