Søndagstapas
0

Søndagstapas

apr 25 Spill.no  

Da var søndagen endelig her og jeg sitter nå klar med nok en søndagstapas til dere. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på lage litt fart i den ellers ganske rolige å kjedelige søndagen. Her kan du forvente å finne alt fra store saker vi har gått glipp av til mindre saker og humoristiske innslag, alt fra uken som har vært. Denne uken har vi igjen en søndagstapas fylt til randen med trailere og utviklerdagbøker. Med andre finnes det mye godt også denne uken. Jeg håper det finnes noe for hver og en av dere, men jeg forstår jo også at jeg ikke kan glede alle. Vi setter som vanlig stor pris på lovord om metthet, smak og hva annet dere kan finne på og vi tar selvfølgelig all kritikk til hjertet.

 

Denne uken består søndagstapas-menyen av en rekke godbiter. Det hele åpnes med nok en utrolig trailer fra «Red Dead Redemption» som så følges av en kaotisk trailer fra «Skate 3». Zombier er også godt representert denne uken med trailere fra både «Left 4 Dead 2: The Passing» og «Dead Rising 2». Videre ser at «Alpha Protocol» har et fargerikt karaktergalleri, mens «Star Wars: The Old Republic» prøver seg på kinematisk kamp. Mot slutten får vi noen entusiastiske ord fra Bungie om «Halo: Reach» sin flerspillerdel. Det hele avsluttes så av selveste Master Chief i en humoristisk video som alle bør se. Da er det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

Mer om «Red Dead Redemption» sin flerspillerdel

Rockstar Games håper med «Red Dead Redemption» å lage det western-spillet som alle har ventet på. Ved hjelp av deres, nå gjenkjennelige, RAGE (Rockstar Advanced Game Engine) har de skapt en simulert verden basert på det sene 1800-tallets Amerika. Her finner vi store sletter, grønne skoger og juvene fjell. Blant den store ødemarken finner vi selvfølgelig også landsbyer befolket med alt slags folk. Rockstar Games har heller ikke spart på kruttet når det kommer til «Red Dead Redemption» sin flerspillerdel. Det er ikke så lenge siden vi fikk nyss om spillets såkalte «Free-Roam», det da med lovord om mer informasjon. Det løftet har nå blitt oppholdt og denne uken ga Rockstar Games ut en ny trailer til «Red Dead Redemption».

 

Traileren, som kan ses under, gir oss et innblikk i spillets forskjellige flerspiller-moduser. «Red Dead Redemption» vil ha mange av de klassiske modusene vi har blitt vant med, også finner vi noen med en litt original vri godt festet i spillets westernsjanger.

 

«Red Dead Redemption» har slippdato 21. mai 2010. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«Skate 3» er en urban lekeplass

Spill basert på rullebrettkjøring eller skating har lenge vært en viktig del av spillindustrien. Særlig fordi skatespillene har vært actionsport-sjangeren sitt kjennemerke for oss spillere. Electronic Arts og EA Black Box revolusjonerte for mange sjangeren da de med «Skate» i 2007 introduserte deres såkalte «Flick-it» kontroll-oppsett. Mens EA Black Box fortsatte å fokusere på seriens grunnleggende funksjoner i fjorårets «Skate 2» valgte, sjangerens tidligere konge, «Tony Hawk’s Pro Skater»-serien å legge fokus i andre rettigheter. Derfor finnes det nok liten tvil om hvem som nå sitter med skatespill-kronen på sitt hode. Electronic Arts har også valgt å satse på årlige utgivelser av den suksessfulle serien og «Skate 3» er derfor rett rundt hjørnet. Denne uken kom det også en ny trailer til spillet.

 

Den nye traileren kan ses under. Her får vi en smakebit på «Skate 3» sin åpne natur. Med en hel by å boltre seg i og med masser av funksjoner å bruke, lover «Skate 3» å være en urban lekeplass.

 

«Skate 3» har slippdato 12. mai 2010. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

Mer zombieslakt fra Valve

Valve er utvikler med utrolig mye respekt hos forbrukerne. Med serier som «Half-Life» og «Portal» er det kanskje ikke så rart. Deres zombieslakter «Left 4Dead» og dens oppfølger «Left 4 Dead 2» er heller intet unntak. Spillene følger to grupper med overlevende etter en zombie-katastrofe. Med høyt fokus på samarbeid må spillerne kjempe seg gjennom haugevis av gale zombier i håp om unnslippe skjebnen som mat for de døde. Valve ga denne uken ut en utvidelsespakke til «Left 4 Dead 2» kalt «The Passing». Utvidelsespakken prøver blant annet å flette sammen historien fra de to spillene. Blant annet vil «Left 4 Dead 2» sine karakter endelig få møte tre av forgjengerens karakterer. Videre lover Valve også en utvidelsespakke til det originale «Left 4 Dead» som vil gi oss en mulighet til å finne ut hva som skjedde med «Left 4 Dead» sin fjerde karakter.

 

Valve ga denne uken også, i sammeheng med utgivelsen, en liten trailer til «The Passing». Pakken vil som sagt fokusere en del på møtet mellom «Left 4 Dead 2» og det originale «Left 4 Dead» sine karakterer. Den siste traileren viser oss derfor litt interaksjon mellom «Left 4 Dead 2» sin Rochelle og «Left 4 Dead» sin Francis. Klippet er ganske kort, men hvis du er kjent med karakterene burde det ihvertfall få deg til humre litt.

 

«Left 4 Dead 2: The Passing» er å finne på Xbox 360 gjennom Xbox Live eller PC gjennom Steam. Xbox Live-versjonen koster 560 Microsoft Points (rundt 40 kroner), mens Steam-versjonen er gratis.

Mitt navn er Chuck

Capcom sitt «Dead Rising» fra 2006 gjorde god suksess med sin humorfokuserte tolkning av 60 og 70-tallets zombiefilmer. Særlig inspirert av George A. Romero sin «Dawn of the Dead», følgte spillet fotojournalisten Frank West som var fanget i et kjøpesenter fylt med zombier. Med et åpent brettdesign, ubegrensede våpenmuligheter og flere avslutninger prøvde spillet å være en sandkasse fylt med underholdene zombieslakting. Capcom håper å gjøre alt større og bedre i oppfølgeren. «Dead Rising 2» vil derfor være satt til den Las Vegas-inspirerte byen Fortune City og følger denne gangen den tidligere motorcross-mesteren Chuck Greene. Denne uken kom Capcom ut med en ny trailer til spillet.

 

Traileren, som kan ses under, gir oss et bredere innblikk i «Dead Rising 2» sin handling. Her blir vi introdusert til Chuck og hans datter Katey. Katey er infisert med zombie-viruset og i håp om å redde henne, må Chuck tjene penger til innkjøp av infeksjonsdemperen Zombex. På veien vil Cuck møte på en rekke forskjellige karakterer og utfordringer.

 

«Dead Rising 2» har slippdato 1. september 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Møt «Alpha Protocl» sine fargerike karakterer

Sega og Obsidian Entertainment sitt «Alpha Protocol» er bare litt over en måned fra utgivelse. Det etter en omtrent 6 måneder lang utsettelse. Spillet følger CIA-agenten Michael Thorton som, gjennom mange eksotiske steder og karakterer, må prøve å avdekke en dyptliggende konspirasjon. Obsidian Entertainment har prøvd å lage et spill som sømløst blander rollespill med actionspill elementer. Tross at utvikleren sitter på mange store talenter er «Alpha Protocol» deres første originale konsept. Det er derfor mange som ikke er helt overbevist hvorvidt Obsidian Entertainment kan holde det de lover. Det vil ikke derimot si at de bare sitter stille. Denne uke ga nemlig Sega og Obsidian Entertainment ut en rekke trailere fra spillet.

 

Trailerne, som kan ses under, gir oss et oversiktlig innblikk i noen av karakterene som Michael må forholde seg til gjennom «Alpha Protocol» sin handling.

 

«Alpha Protocol» har slippdato 28. mai 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Star Wars: The Old Republic» med actionfylte kamper

Kanadiske Bioware regnes nok av mange som kongene over rollespill-sjangeren. Med titler som «Baldur’s Gate», «Neverwinter Nights», «Mass Effect» og «Dragon Age: Origins» under beltet, er nok ikke dette helt ufortjent. En annen av Bioware sine godt kjente spill er «Star Wars: Knights of the Old Republic» og det er denne serien de nå håper å konvertere til et MMORPG (Massivly Multiplayer Online Role Playing Game) av episke proporsjoner med «Star Wars: The Old Republic». Bioware håper å gjøre store nyvinninger ved å introdusere skikkelig historie til MMORPG-sjangeren, noe som kjent har lenge vært et av sjangerens største mangler. Med rollespill-veteranene Bioware bak spakene og med kanskje verdens største lisens, «Star Wars», lover «Star Wars: The Old Republic» til å bli en skikkelig storspill. Mange tror til og med at spillet har potensiale til å ta kronen fra «World of Warcraft» eller, om ikke annet, til ihvertfall å gi Blizzard sin gigant litt sunn konkurranse. Derimot finnes det også de som tviler på at Bioware har det som trengs til å utvikle et MMORPG, da dette er noe de aldri har gjort før. Bioware virker ihvertfall ganske selvsikre, noe man tydelig ser i den nye utviklerdagboken som kom uken.

 

Den nye utviklerdagboken kan ses under. Her møter vi mange av de talentfulle utviklerne hos Bioware som entusiastisk snakker om «Star Wars: The Old Republic» sitt kampsystem. Målet var å skape et system som kan leve opp til «Star Wars»-filmenes kinematiske kamper og som gir spillerne en følelse av å være mektige uten å være ubalansert. Uansett om man er fan av sjangeren eller ikke, blir det interessant å se hvilken innvirkning «Star Wars: The Old Republic» vil ha på MMORPG-markedet når det slippes til neste år.

 

«Star Wars: The Old Republic» har antydet slippdato våren 2011. Spillet kommer kun til PC.

Er du klar for mer «Halo»?

Enten du er fan eller ikke skal det godt gjøres å ikke ha et forhold til «Halo». Microsoft Game Studios og Bungie sitt futuristiske skytespillserie er jo tross alt et av spillhistoriens desidert største. Det er nok derfor ikke små forventninger som nå opptar enhver «Halo»-fan til det kommende «Halo: Reach». Spillet skal være Bungie sitt siste spill i serien og de håper selvfølgelig derfor å gå ut med et skikkelig brak. De lover blant annet større fokus på handling, karakterer, fiendeintelligens og åpne kamper til spillets kampanjemodus. Det finnes derimot liten tvil om hva fansen virkelig venter på. «Halo: Reach» sin flerspillerdel er selvfølgelig et stort fokus hos Bungie og denne uken ga de ut en utviklerdagbok hvor de tar opp nettopp dette.

 

Utviklerdagboken, som kan ses under, introduserer oss til mange av Bungies talentfulle utviklere. Her snakkes det om forventninger og håp om «Halo: Reach» sin flerspillerdel. Mer entusiastiske utviklere skal du lete lenge etter.

 

«Halo: Reach» har antydet slippdato høsten 2010. Spillet kommer eksklusivt til Xbox 360.

Master Chief synger ut

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne uken velger jeg å avslutte med en humoristisk reklameparodi. Videoen under viser oss hvordan en reklamefilm til et fiktivt «Master Chief» cd-sett ville sett ut. Dette er selvfølgelig bare tull og er en parodi på typiske Tv-shop reklamer. Det er derfor fullt lovlig å le. Ta det med ro Master Chief kommer nok ikke til å skade deg – mye.

 

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.