Fem ukjente Nintendo-helter!
0

Fem ukjente Nintendo-helter!

apr 30 Spill.no  

Da spillskaper Shigeru Miyamoto i 1981 ga oss «Donkey Kong», ga han oss samtidig noen av de første superstjernene i spillsammenheng. Både Donkey Kong og plattformhelten Mario har hatt omfattende karrierer de siste 30 årene, sammen med en bunke andre figurer oppfunnet av den japanske spillkjempen.

Mer populær enn Mikke Mus

Faktisk er det ingen andre firmaer som har skapt så mange gjenkjennbare spillfigurer som Nintendo. På 90-tallet kjente flere amerikanske skolebarn igjen Mario enn Mikke Mus. Nintendos mange spillserier, som Zelda, Metroid, Mario, Fire Emblem og Star Fox har introdusert oss for mange pussige figurer som vi nesten har ett vennskapsforhold til i dag.

Derfor har vi i Spill.no bestemt oss for å dra frem i lyset fem litt mer obskure og mindre kjente Nintendo-figurer. Fem pussige personligheter som vi mener fortjener litt mer oppmerksomhet. Bla om til neste side for å lese mer!

5. Glass Joe

Spill: «Punch Out»

Stakkars Glass Joe. Og stakkars franskmenn. Glass Joe er den første bokseren Little Mac må bekjempe på veien mot verdensmestertittelen i spillet «Punch-Out!!», og det kan knapt kalles en utfordring. Navnet hans er et ordspill på “Glass Jaw”, som er en betegnelse på en bokser som tåler veldig lite juling.

Og Glass Joe tåler ikke mye juling. Han er en kujon. En skvetten feiging som egentlig ikke har noe i ringen å gjøre. Han vil nok mye heller være hjemme i Frankrike og spise baguette med sneglesmør og hvitløk.

Vi har alltid hatt sympati med Glass Joe i Punch-Out-spillene. Og synes han fortjener en oppreisning. Gi han litt mer selvtillit. Gi han litt superkrefter. La han ta igjen for en gangs skyld! Slutt med mobbinga av franskmenn som arrogante kujoner, gi oss et nytt Punch-Out der Glass Joe slår fra seg!

4. Birdo

Spill: «Super Mario Bros. 2»

Birdo, for en freak. Eller ei freak. Heter det det når vi snakker om en dame? Tja, si det, for er egentlig Birdo en dame? Mer om dette senere.

Birdo debuterte i «Super Mario Bros. 2», som egentlig ikke er et “ekte” Mario-spill. Nintendo i Amerika var nemlig desperat etter en oppfølger til «Super Mario Bros.», og fikk byttet ut grafikken i det japansk spillet «Yume Kojo: Doki Doki Panic» for å gjøre det om til et Mario-spill. Det er derfor mange synes «Super Mario Bros. 2» er så annerledes enn resten av spillene i Mario-seriene.

Et av vesenene fra «Doki Doki Panic» som overlevde oversettingen til Mario-universet er Birdo. Som i ettertid har blitt en fullverdig Nintendo-figur med gjesteroller i blant annet «Mario Tennis».

Nå kommer det litt merkelige, ingen vet hva slags kjønn Birdo er. Ifølge manualen til «Super Mario Bros. 2» er Birdo en mann som tror han er en jente. Han kunne lurt oss, og han lurte tydeligvis Yoshi som innledet et kjærlighetsforhold med Birdo!

Kjønnet til Birdo har alltid vært omdiskutert, og i Wii-spillet «Captain Rainbow», som kun ble gitt ut i Japan, ble stakkars Birdo arrestert for å ha gått inn på jentedoen! Captain Rainbow selv måtte bevise ovenfor domstolen at Birdo var en jente for å få ham/henne frikjent!

Captain Rainbow. Crossdressing. Aner vi en viss homoaktivisme fra Nintendo her? Ikke oss i mot. Stå på krava, Birdo! Du er den du er!

3. Octoman

Spill:«F-Zero»

I spillserien «F-Zero» dukker det opp mange rare figurer, men enkelte av de lider litt av at Nintendos utviklere antagelig var smådesperate etter å komme opp med nye romvesener underveis i produksjonen. I tilfellet Octoman ser jeg for meg at spillets utviklere sitter tredje natt på overtid og jobber med nye figurkonsepter på kontoret mens de spiser take-away sushi. En trøtt programmerer stirrer ned i soyasausen før han dypper en blekksprutbit nedi, og plutselig får han en idé. “Blekksprut. Menneske. BLEKKSPRUTMANNEN!”

Og slik ble altså Octoman født. Ifølge vår frie fantasi. Octoman er rett og slett en blanding av en blekksprut og et menneske, med en ekkel trutmunn. Kjøretøyet hans heter Deep Claw, og stort mer vet vi ikke om han. Vi synes uansett han fortjener å bli brakt tilbake i søkelyset igjen, gjerne sammen med en del av de andre mer obskure «F-Zero»-figurene. En liste over samtlige kan du finne på Wikipedia.

2. Tingle

Spill: «The Legend of Zelda»

Hvis du synes Birdo’s kjønnsforvirring og homoflørting var bisarr, bør du kanskje holde deg unne Tingle. Den feminine 35 år gamle mannen er besatt av skogsalver, og kler seg derfor i tettsidende grønn trikot med en bitteliten rød badebukse utenpå. For det meste av tiden flyr han rundt i ballonger og selger kart, og skulle du være så uheldig at han får øye på deg, er det bare å stålsette seg for hans “TINGLE! TINGLE! KOLO-LIMPA!”-rop.

Det er mange som hater Tingle, og det er lett å forstå hvorfor. Han er mildt sagt forstyrrende, og de få gangene han får lov til å leke seg i sitt eget spill («Freshly-Picked Tingle’s Rosy Rupeeland» og «Tingle’s Balloon Fight») imponerer han ikke nevneverdig.

Plagsom, men uforglemmelig. Sutrete amerikanere sørget for at han ikke dukket opp i «The Legend of Zelda: Twilight Princess», men vi håper han ikke er pensjonert for godt fra Zelda-serien. Han er kanskje plagsom, men han har sin sjarm også.

1. Professor Elvin Gadd

Spill: «Luigi’s Mansion»
Egad! «Luigi’s Mansion» er et sterkt undervurdert spill, og Professor E. Gadd er et av høydepunktene i spillet. Den eksentriske professoren, som faktisk er basert på en Nintendo-ansatt, hjelper Luigi i spøkelsesjakten med sin ombygde støvsuger Poltergust 3000. Det er alltid en fryd å besøke laboratoriet hans for å tømme støvsugeren og gjøre om spøkelsene til maleriene.

Elvin Gadd er en sjarmklump. Med sine runde nerdebriller og rufsete hår er han den perfekte vitenskapsmannen. Og hans overdrevne entusiasme er prikken over i-en. Det er rett og slett umulig å ikke bli glad i den lille professoren.

Heldigvis har Nintendo også innsett dette, og han har derfor dukket opp i flere spill i ettertid. Både i «Mario & Luigi»-rollespillene, samt i «Mario Party»-serien. Men vi vil ha mer! Gi oss et spill der vi får leke oppfinnere med Elvin Gadd i hovedrollen! Hører dere, Nintendo!

Elvin Gadd er vår favoritt av de mindre kjente Nintendo-figurene, og vi avlsutter med temalåten hans fra «Luigi’s Mansion». En nynnbar favoritt her i redaksjonen, som kommer til å sette seg på hjernen din hele helgen. Du er herved advart.

Det var våre favoritter blant de mer obskure Nintendo-figurene. Hva med deg, har du en eller annen glemt eller undervurdert Nintendo-helt du mener fortjener mer oppmerksomhet? Fyr løs i kommentarfeltet under!

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.