Vårens vakreste eventyr!
0

Vårens vakreste eventyr!

apr 30 Spill.no  

Jada, jeg bryr meg ikke om om du er fotballinteressert eller ikke. Hvert fjerde år så er Fotball-VM vårens vakreste eventyr. Jeg er ikke opptatt av klubbfotball, jeg leser ikke sportssidene i avisene, men jeg koser meg med Fotball-VM hvert år. Det er rett og slett det beste idretten kan gi oss. Dramatiske kamper hver eneste dag, toppoppgjør på toppoppgjør, og beinharde dueller mellom verdens beste spillere. Perfekt TV-underholdning.

Tradisjon fra EA

Og det er spillet og. Nesten. «2010 FIFA World Cup South Africa» er i bunn og grunn en modifisert versjon av «FIFA 10». Tilpasset verdensmesterskapet i Sør-Afrika som starter om litt over en måned. Borte er klubblagene, her er alt fokuset på landslag. Og for de av oss som er så uheldige å ikke ha landet vårt representert i VM, får vi heldigvis sjansen til å endre på virkeligheten.

Spill fra VM og EM har blitt tradisjon fra EA, men de har heldigvis utviklet seg i riktig retning. Jeg husker fortsatt «EURO 96». På denne tiden var EAs strategi helt enkelt å fjerne klubblagene, legge til litt ny grafikk, og relansere FIFA-spillet som et EM-spill.

Slik er ikke «2010 FIFA World Cup South Africa». Electronic Arts har lagt ned et metodisk og imponerende stykke arbeid i denne utgaven, som formelige oser VM-stemning fra første sekund. Glade farger, VM-maskoter, og afrikansk musikk akkompagnerer oss i menyene, og presentasjon av kamper, spillere og stadioner er upåklagelig. Dette er godt håndverk i alle ledd.

Også spillmotoren er bra. I bunn og grunn er dette «FIFA 10». Det føles som fjorårets sportsspill i alle ledd. EA hevder de har pusset opp enkeltelementer, og det har de sikkert jobb. Jeg er ikke noe mer enn en sporadisk «FIFA 10»-spiller, tar gjerne noen oppgjør i godt lag når jeg er på besøk hos venner, men sitter ikke hjemme og setter opp taktikker og spiller ligaspill, så jeg klarer rett og slett ikke å se de store forskjellene.

Men det gjør ingenting. «FIFA 10» er et fantastisk spill, og en glimrende spillmatisering av fotball, og jeg har ingenting å klage på rent spillmessig.

Det jeg også liker er at EA har inkludert en rekke scenarioer. Ikke nok med at man kan spille gjennom hele VM med ulike lag, man kan også gjenspille ulike dramatiske kamper fra kvalifiseringen. Klarer du å lede Danmark til seier mot Portugal med ti minutter igjen på klokka og 2-1-ledelse til Portugal? Situasjonen er hentet direkte fra de ekte kvalifiseringskampene, og det er morsomt å leke seg med disse utfordringene.

Noe som bringer oss over på onlinebiten. I tillegg til at man kan representere sitt land og kjempe for VM-seier ved å spille kamper over nett, lover EA også å komme med flere nedlastbare scenarioer når VM-starter, slik at man kan forsøke å endre virkeligheten ved å gå inn i reelle situasjoner hentet fra de ekte VM-kampene. Morsomt.

I tillegg til å spille VM kan man også være kaptein for et landslag og forsøke å lede laget sitt til seier. Denne modusen minner mye om pro-modusen i «FIFA 10», der man styrer kun en spiller, men personlig synes jeg det er mye mer fengende når man er en spiller på et klubblag. Det er liksom mer motiverende og mer karrierepreg over denne modusen da.

Så kommer vi til spillets største svakhet: varigheten. Som supplement til Fotball-VM i sommer er dette ypperlig underholdning. Å spille gjennom dagens kamper før man ser de på TV er fabelaktig opplading til kveldens kamper, og jeg kan varmt anbefale dette til alle som har tenkt å følge VM på TV i sommer.

Men når VM er over kommer dette til å være like moro å spille som et Ludo-spill som mangler terning. Når VM er over og pokalen er løftet er det «FIFA 10» som gjelder nok en gang.

Og derfor ender jeg opp på en firer. Electronic Arts skal ha for at de virkelig har tatt seg sammen sammenlignet med tidligere versjoner av VM- og EM-spill. «2010 FIFA World Cup South Africa» er både stemningsfullt og omfattende, men helt uinteressant så snart VM er over.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.