Film, Facebook og Twitter
0

Film, Facebook og Twitter

nov 08 Spill.no  

Det er snart ett år siden vi fikk søte små avatarer og det fullstendig redesignede dashbordet på Xbox 360. Nå er det duket for enda en «Xbox Live Update» og vi har selvfølgelig tatt en titt.

 

Facebook

Tjenesten vi alle er avhengig av kommer i en sjarmerende, men dessverre litt strippet utgave. Xbox-utgaven lar deg oppdatere status og sjekke det siste rundt dine venner. Riktignok savnes muligheten til å lese og sende meldinger. Det er heller ingen støtte for Facebook-applikasjoner eller snoking av venners venner.

Facebook på Xbox 360 (Microsoft)

Zune Marketplace

Amerikanere har helt siden 2006 kunnet leie filmer og tv-serier på «Xbox Live».

Nå kommer muligheten til Norge. Filmer leies til en overkommelig pris (cirka 40kr) og vil være tilgjengelig 19 timer etter avspilling. Filmopplevelsen kan også deles med opp til syv Xbox-venner i «Movie parties». Da vi testet tjenesten var utvalget av filmer noe sparsommelig og tv-serier ikke tilgjengelig. Forhåpentligvis vil katalogen utvides med tid. Filmer kommer både i HD- og SD-kvalitet, og kan lastes ned eller imponerende nok umiddelbart spilles av i høy kvalitet.

 

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet)

Twitter

Microblogging vil også bli mulig i den kommende oppdateringen. I motsetning til Facebook-utgaven har Twitter på Xbox 360 beholdt nesten alle muligheter og pakket det inn i et stilig design. Men det savnes å kunne twittre fra «Xbox guide»-knappen. Det å måtte avslutte spillet, for så å navigere deg til applikasjonen, ble fort tungvint når du raskt ville dele en spillopplevelse med verden.

 

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet)

Flere funksjoner

«Xbox Live» vil også ekspandere Xbox-opplevelsen på musikkfronten. «Music Game Store» vil samle alle nedlastbare låter til spill som «Rock Band», «Guitar Hero» og «Lips». Fra dashboret vil det være mulig å høre lydklipp av låtene du vurderer å kjøpe. I tillegg hinter Microsoft om at det vil komme flere uannonserte overraskelser i den kommende oppdateringen.

Foreløpig er tjenestene forbeholdt myndige gullmedlemmer av «Xbox Live», men Microsoft lover at også de yngre skal få tilgang etterhvert. Selskapet jobber nå knallhardt med å finne en foreldrekontroll-løsning, slik at alle kan ta del i moroa.

Denne saken var først publisert 08.11, men i dag rulles tjenesten ut offisielt.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.