Full invasjon i oktober
0

Full invasjon i oktober

jul 26 Spill.no  

Strategispillet XCOM: Enemy Uknown (må ikke forveksles med spillet XCOM) lanseres 12. oktober i Europa, og tre dager tidligere i USA, melder 2K Games.

Tre faser

Spillet er en nyoppusset utgave av klassikeren UFO: Enemy Unknown, eller X-COM: Enemy Unknown, som det het i USA. Det opprinnelige spillet ble laget av Civilization-legenden Sid Meiers første selskap, Microprose, og den nye versjonen av hans nåværende studio, Firaxis. Sid Meiers utseende har til og med blitt foreviget som en av soldatklassene i spillet.

UFO: Enemy Unknow regnes som en av de virkelig store PC-klassikerne fra 90-tallet, og ble også gitt ut på Playstation, Amiga og Amiga CD32. I spillet tar man kontroll over X-COM, en sikkerhetsstyrke beregnet på invasjoner fra verdensrommet, og det hele foregår i tre faser. Første fase er basebyggingen, hvor man konstruerer forskningsstasjoner hvor det enten fokuseres på utbygging av soldater og våpen, eller hvor man bruker tid og plass på å utpresse fangede romvesener, forsker på kroppene deres og lignende.

Se trailer

Andre fase er nedskytingen, da man etter at alarmen går, sender sitt stadig kraftigere kampfartøy etter UFO-ene for å skyte dem ned. Deretter handler det om å sende soldater til kræsjområdet for å fange eller ta livet av romvesenene. Denne fasen foregår i runder, og avhengig av hvilket nivå soldatene befinner seg på, har de en begrenset mengde handlinger de kan utføre før det er romvesenenes tur.

Skummelt og slemt

UFO: Enemy Unknown er husket som en enormt nervepirrende og overraskende lite tilgivende strategispill, hvor soldatene dør permanent om de faller i kamp. Det blir derfor interessant å se om utviklerne i Firaxis har turt å beholde de ubamhjertige elementene, eller om vi får en mer massemarkedvennlig utgave av klassikeren. I mellomtiden kan du lese forhåndsinntrykkene vi fikk da vi spilte spillet på E3 i år.

XCOM: Enemy Unknown utvikles av Firaxis og utgis av 2K Games for PC, Xbox 360 (XBLA) og Playstation 3 (PSN). Spillet lanseres 12. oktober.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.