Gilbert-prosjekt nærmer seg
0

Gilbert-prosjekt nærmer seg

mai 12 Spill.no  

Ron Gilberts første prosjekt som Double Fine-ansatt nærmer seg annonsering, etter at invitasjoner i form av puslespill nylig ble sendt ut til amerikansk spillpresse.

Gåten Gilbert

Amerikanske Game Informer fikk nylig en interessant utfordring i posten fra Psychonauts– og Brütal Legend-utvikler Double Fine. I konvolutten fant de en haug med puslespillbiter, som sammen dannet en invitasjon til en kommende pressevisning av Ron Gilberts etterlengtede prosjekt, som etter sigende ble påbegynt allerede før Monkey Island (1990).

Ron Gilbert regnes som opphavet til pek-og-klikk-sjangeren, og har laget sjangerklassikere som Maniac Mansion og Monkey Island 1 og 2. Han ansatte og lærte i sin tid opp Double Fine-sjef Tim Schafer, som også har fikset seg legendestatus blant eventyrfantastene. Siden september i fjor har imidlertid Gilbert jobbet for Schafer i Double Fine, og sammen skapte de historie da de samlet inn over 3,3 millioner dollar til et nytt eventyrspill på innsamlingssiden Kickstarter.

Dette prosjektet har imidlertid ingenting med Kickstarter-eventyret å gjøre, og verken sjanger eller tittel er foreløpig kjent. Vi krysser selvsagt fingrene for at det blir et spill i den gamle pek-og-klikk-gata, og puslespillet vitner i det minste om elementer som fint kan passe inn i Gilberts merkelige, komiske eventyrverden: Forskere, bondetamper, riddere og det som bare  være UFOer.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.