Gjengen er samlet
0

Gjengen er samlet

apr 06 Spill.no  

Da jeg først satte meg ned med «Playstation Move Heroes» gledet jeg meg til å gjenoppta vennskapet med de gamle kjente karakterene Jak & Daxter. Det virket som evigheter siden det forrige spillet, «Jak X: Combat Racing» kom ut. Men da jeg var ferdig med spillet var jeg ikke like positiv. Dette er ikke et spill som når de gamle «Jak & Daxter»-spillene til knærne, dessverre.

Kidnapping

Da jeg starter spillet kommer den første introen som viser at Jak og Daxter er i knipe. De kjører rundt i sin vanlige flyvende “hovercraft” og blir forfulgt av en ukjent skurk. De blir skutt ned og kastet inn i en teleportør som frakter de til en annen galakse. Det samme skjer med Sly, Bentley, Ratchet og Clank. En gjeng spillfigurer fra ulike Playstation-titler fraktes alle til samme galakse for å delta i et spill i spillet.

Spillet inneholder fire hovedbaner, som er basert på spillene de ulike karakterene kommer fra. Haven City, Metropolis, Paris og en såkalt “Planet X” som er spesiallaget for spillet. Innenfor hver av banene er det fire-fem minispill. For hvert minispill som er spilt går du tilbake til menyen for å velge et nytt spill. Slik fortsetter spillet helt til du er ferdig med alle banene. 

Jeg plukker opp Move-kontrollen, og begynner på Haven City. Banen minner om et slags frisbee-spill. Her har du muligheten til å være Bentley, Clank eller Daxter. Du kommer inn på arenaen, som ikke er av det største slaget, og skal kaste avgårde ti frisbee-plater for å redde whibblene, som sitter fanget i forskjellige bur rundt om på banen. Det er helt tilfeldig hvor burene er, og du har ikke noe minikart å støtte deg på for å finne de.

Samtidig må du beskytte deg mot roboter, og noe som minner om bowlingkjegler som prøver å angripe deg. Robotene er ikke spesielt vanskelige å bekjempe, og dør med en gang de blir truffet av en frisbee.

Kjedelig og lett

Spillet i seg selv har ingen vanskelighetsgrader og det virker som om Sony har vært mest interessert i å få et Move-spill med kjente figurer ut fort, enn å lage et gjennomtenkt spill. Spillmekanikken er hjemmestrikket, og ved nærkamp slåss du med de samme slagene hele tiden. Et unntak er supertriksene du kan bruke. Fiendene er skriptet og stiller rare og uforståelige spørsmål som “Har du tid til å svare på noen spørsmål etterpå?” før de blir slått til døde av hammeren til Jak.

Til tross for mangel på handling i spillet, blir det morsomt til tider. Fiendene er så lette at jeg ikke har problemer med å ta de i blinde, og det er småmoro å slenge de veggimellom. Jak, Sly Cooper og Ratchet har blitt utstyrt med et nytt våpen: en lang og dødelig pisk, som kan ta tak i motstanderene dine og kaste de hulter til bulter.

Langtekkelig

Dessverre er spillet for det meste kjedelig. Du sitter hele tiden og venter på at det skal skje noe spennende, men det spennende kommer liksom aldri. Jeg ble bare mer og mer skuffet, da jeg innså at barndomsheltene mine var degradert til å kjempe seg gjennom irriterende dårlige minispill, som kunne vært mer spektakulært på mange måter. Fiendene og kommentatoren i spillet er skriptet fra start til slutt. Move-kontrollen som må brukes i spillet for å sikte på fiender og angripe dem gjør ikke spillet bedre. Tvert i mot tenkte jeg ofte at spillet ville blitt morsommere med den mer tradisjonelle styremåten.

Se flere bilder fra Playstation Move Heroes på neste side!

Playstation Move Heroes er utviklet av Nihilistic Software og utgis av Sony Computer Entertainment Europe. Spillet er tilgjengelig på Playstation 3. 


About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.