GTA-hysteriet var planlagt
0

GTA-hysteriet var planlagt

okt 22 Spill.no  

Skaperne av Grand Theft Auto avslører i et intervju med GamesIndustry at det var reklameguru Max Clifford som sørget for mediehysteriet rundt spillet.

Guru

Grand Theft Auto-serien er godt kjent både blant spillere og politikere, som hver gang et nytt spill slippes ser sitt snitt til å sikre seg noen bekymrede foreldre ved neste valg. Og i samme slengen sørger de for avisoverskrifter og haugevis med gratisreklame for en spillserien det knapt reklameres for ellers. Men det opprinnelige GTA ble aldri laget for å skape kontrovers, det var reklameguru Max Clifford som skapte den.

– Vi gikk alltid for det som kunne bli mest moro. Det førte oss bare naturlig i en mørkere retning, forklarer Jones.

– [Clifford] forklarte hvordan han ville gå frem, hvem han siktet mot, og hva de ville si. Alt han sa, skjedde.

Planen gikk ut på å fabrikere offentlig misnøye og plante saker hos planlagte mål for å få engelske politikere på kroken. Dette førte igjen til gratis oppmerksomhet i riksdekkende media. Resten er som kjent spillhistorie.

Grand Theft Auto ble utviklet av DMA Design og utgitt av BMG i 1997 for Playstation og PC, og ble gitt ut for Game Boy Color i 1999.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.