Half-Life: Alyx annonsert for VR
0

Half-Life: Alyx annonsert for VR

nov 19 Anders Lønning  

Ryktene viste seg å være sanne. Half-Life: Alyx er navnet på Valve sitt kommende VR spill, som vil få sin offisielle avdukning på torsdag. 

At annonseringen kom i natt er ingen tilfeldighet da det i dag, 19. november, er 21 år siden det første spillet i den folkekjære serien ble sluppet i det som var en av de beste spillårene i historien.

Nylig dukket det opp et manus på nett, lekket av det som ser ut til å være samme person som lekket nyheten om Dota Underworlds, hvor tilsynelatende The Game Awards sjefen Geoff Keighley, som dekket lanseringen av Half-Life, Half-Life 2 og Portal med sine The Final Hours dokumentarer, Robin Walker, en av skaperne av Team Fortress 2, og en ikke navngitt tredje person diskuterer spillet.

I manuset finner vi følgende:

Geoff: – Men hvorfor må det være kun for VR? For det vil være en av bekymringene til mange folk, ikke sant? «Hvorfor tvinger de meg til å kjøpe et VR headset for å få den neste Half-Life opplevelsen?». Er det bare fordi dere tror muligheten for å innovere med dette spillet befinner seg i VR? Dere kommer ikke til å gjøre en flat-skjerm versjon av dette spillet?

Valve: – Ja, eller jeg mener: Vi hadde elsket å levere en versjon av dette du kunne spille med mus og tastatur, men som vi sa: Dette begynte som en utforsking av hva vi kan gjøre med VR.

Senere i manuset dukker denne linjen opp, som er akkreditert til Geoff Keighley:

– Mars 2020. kommer Half-Life: Alyx ut. og ja vi skal lage en The Final Hour til neste år.

Det blir spennende å se hva spillet er når vi får en nærmere kikk på det på torsdag, 21 november, og ettersom Geoff Keighley er involvert tror jeg ikke det er usannsynlig at vi gjerne også får se spillet under året The Game Awards som går av stabelen 12. desember

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.