Her er Kinas ulovlige WoW-park
0

Her er Kinas ulovlige WoW-park

feb 09 Spill.no  

Se bilder fra de ulisensierte StarCraft- og Warcraft-inspirerte områdene i spill-fornøyelsesparken World Joyland i Kina.

Hensynsløs kopiering

Ulisensierte produkter fra Kina er absolutt ikke noen nyhet. Det finnes tilsynelatende minst én ulisensiert Kina-kopi for hver eneste vestlige merkevare i omløp, og de fleste store aktørene på denne siden av Øst-Europa har egne folk utplassert i landet kun for å avsløre disse. Hvordan de har klart å overse fornøyelsesparken World Joyland, er imidlertid et mysterie.

For selv om World Joyland fremstilles som verdens første fornøyelsespark med spilltema, er det nok mylderet av åpenbare brudd på opphavsretten som stikker seg mest frem: Universal- og Disney-kopier florerer, to områder i parken bruker Blizzard-spill som tema – og til og med parklogoen er en direkte kopi.

Terrain of Magic

Det ser ut til at parkeierne anser seg som juridisk «innafor» så lenge de endrer litt på navnene, men det ser ikke ut til at dette er noe de har lagt særlig arbeid i. Den StarCraft-«inspirerte» delen av parken heter for eksempel Universe of Starship, mens World of Warcraft-biten har blitt døpt til Terrain of Magic.

For en måneds tid siden besøkte Imgur-brukeren francescapics parken, og tok en klekkelig samling av bilder fra sistnevnte område. Allerede to måneder etter at parken åpnet i 2011, ble det klaget på dårlig vedlikehold i parken, med rust og sprekker overalt, men etter hva vi kan se fra bildene, har dette blitt tatt tak i.

Hvor mange overtramp finner du?

I tillegg til disse vulgære overtrampene, byr parken på en egen anime-del og et senter for e-sport-konkurranser. Ulovlig merkevarebruk eller ikke – dette er et selvsagt innslag på et hvert Kina-besøk. Her er direksjonene fra Shanghai, hvis du lurte.

Se flere bilder på neste side!

Se flere bilder på neste side!

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.