Hi Fi Rush – Fjorårets beste Xbox spill er nå på PlayStation 5
0

Hi Fi Rush – Fjorårets beste Xbox spill er nå på PlayStation 5

mar 19 Anders Lønning  

En av kjennemerkene til en moderne klassiker er etter min mening om du etter en tids fravær kan plukke spillet opp igjen og det umiddelbart klarer å vekke de samme følelsene på nytt. For litt over et år siden kom Hi-Fi Rush ut av intent og tok meg aldeles med storm, og det har overhode ikke tapt seg i overføringen til PlayStation 5.

Med Hi-Fi Rush leverte Tango Gameworks en av de mest tilgjengelige, men samtidig utfordrende karakter action spillene i nyere tid, som i min bok kan stå skulder siden av Devil May Cry 5 og Bayonetta 2. Nå, som en del av Xbox sin nye strategi hvor spill som de mener har utspilt sin rolle som et eksklusivt spill får komme til andre plattformer, er det PlayStation eieres tur til å hilse på Chai, Peppermint, 808 og de andre.

Vi spiller som Chai, en noe blåøyd drømmer som melder seg frivillig til eksperimentering hos Vandelay Megacorp. Det han ikke vet er at Vandelay har planer om å gjøre alle forsøkskaninene sine om til tanketomme slaver. Når operasjonen går skeis ender Chai med en iPod innstøpt i brystkassen og på rømmen fra Vandelay som er ute etter å ta det defekte eksperimentet deres av dage før planene deres blir avslørt

Suksessoppskriften til Hi-Fi Rush i mine øyne er at det smelter sammen Scott Pilgrim-aktige popkultur referanser, musikk fra Nine Inch Nails, The Black Keys og Prodigy, tradisjonelle «karakter action» mekanikker som platforming, komboer og synergier samt med sitt særegent rytme basert kampsystem.

Alt i spillverdenen beveger seg i takt med tempoet til musikken, og hvis du klarer å kombinere knappetrykkene dine, både i angrep, forsvar og mens du beveger deg rundt i arenaene, i takt med rytmen til musikken så gjør du mer skade og hanker inn flere poeng som igjen gir deg mer belønninger og en bedre karakter i slutten av kamp sekvensene.

Spillet oser også av en selvsikker personlighet med en lettsindig cyberpunk setting, strålende manus, en fantastisk cel-shadet grafisk stil og et lydspor som var en innertier for en nå 34 år gammel mann. PlayStation 5 utgaven kommer med alle oppdateringene Tango Gameworks har kommet med etter spillets lansering på Xbox, deriblant alle kostymene man kan velge mellom for Chai, 808 og de andre, men også høyere vanskelighetsgrad og overlevelses modusen Rhythm Tower, som har to moduser:

Power Up, Tower Up er en tilnærming til roguelike hvor spilleren starter med at Chai ikke har noen av oppgraderingene han får i løpet av spillets historie, og spilleren må veie for og i mot for hvilke oppgraderinger de skal gå for i ferden opp gjennom tårnet. I BPM Rush så øker hastigheten på spillet, både rytmen, angrepene og fiendenes angrep, og spillet blir vanskeligere og vanskeligere etter hvert som spilleren holder ut helt til det hele blir herlig kaotisk. Begge modusen gir et allerede strålende spill en lengre levetid enn bare den tradisjonelle gjennomspillingen

PlayStation versjonen bruker høyttaleren i DualSense kontrolleren til å rope ut ting som «Fight» når en kamp er klar til å startes, «Excellent» når de finner en oppgradering eller andre ting som i Xbox versjonen ble kommunisert med ord på skjermen. Den varsler deg også med lyd kimer om når nedkjølinger av assistanse mekanikken i spillet er klar til å bli brukt igjen. Jeg mener også at vibreringen i DualSense kontrolleren føltes hakket bedre ut i måten den pulserer i takt med musikken men også gir deg små rykk når timingen på angrepene dine treffer som det skal. Små ting som vi ikke hadde på Xbox og PC versjonen.

Hvis du gikk glipp av Hi-Fi Rush i første omgang er dette en gyllen mulighet til å oppleve det jeg mener er en av de aller beste spillene som ble lansert i 2023. Har du allerede spilt det på PC eller Xbox er det få eksklusive trekkplaster her, men et skikkelig bra spill kan jo heller ikke spilles for ofte.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.