Hva skjedde med Juno?
0

Hva skjedde med Juno?

okt 09 Alexander Lund  

Spoilers fra tidligere Assassins Creed spill

Husker du Juno fra Assassins Creed 2,3 Black Flag og Syndicate? Den store skurken som var bygget opp til å bli selve hovedpersonen bak hele krigen? Hvor ble hun egentlige av?

La oss først oppsummere:

Juno var en del av de som kom før (Isu)  som bodde på jorden, og en av deres ledere. Vi ble først advart mot henne i Assassins Creed 2, om ikke spesifisert med navn, før vi første gang så henne i Brotherhood.

Siden den gang var hun blitt bygget opp gjennom fire spill til å være kvinnen bak alt, og mener jeg alt.

Hun er direkte ansvarlig for den nesten 2000 år lange krigen mellom snikmorderene og tempelridderene, og alt som har skjedd som en konsekvens av dette. (Noe som inkluderer verdenskriger og kanskje millarder av drepte mennesker)

Så man skulle tro at hun ville ha en sentral rolle i Origins og Odyssey? Vel, svaret er nei, hun er død, drept i tegneserien Assassins Creed: Uprising.

Jepp, etter nesten 7 år med å bygge opp til et gigantisk klimaks forsvant hun uten et ord i Assassins Creed Origins.

Vi møtte henne for første gang skikkelig i Assassins Creed 3

Soft reboot

Det enkle svaret på dette kommer av at Ubisoft gikk i en annen retning etter at Unity ble en skuffelse for mange fans av serien. Istedenfor å produsere ett spill hvert år bestemte utviklerne seg for å ta et friår for planlegge veien videre. (Syndicate ble utgitt neste år siden utviklingen allerede var godt på vei da Unity ble utgitt)

Løsningen ble en soft reboot av hele serien. Man skulle begynne på nytt og invitere spillere som ikke hadde prøvd de tidligere spillene.

Riktignok var det i samme univers men de løse trådene skulle kuttes ut, og istedet begynne på nytt. Den inviklede historien skulle kuttes ned og gjøres mer strømlinjet, og fokus skulle rettes mot å bli et action/RPG hybrid.

Det er også grunnen til at de to nye spillene i serien, Origins og Odyssey består av korte segmenter i nåtiden, istedenfor lange perioder som man så i de tidligere spillene.

Snipp snapp snute

Så hva skjedde? Vel, ifølge den mildt sagt kompliserte historien, ble hun først gjenskapt via Torino-likleddet (som vi så i Syndicate) av heltene i tegneserien.

Noen minutter etter hun har fått en mennesklig kropp blir hun ironisk nok knivstukket av snikmorderbladet, annført av en snikmorder som fryktet hennes ambisjoner.

Så slik endte Juno sine dager, hva som var den orginale planen får vi nok aldri vite.

 

 

About Alexander Lund

Opplevde "good old days" av videospill, og har fremdeles den gamle grå PSX som sin favorittkonsoll. Liker en god historie bedre en mange pixler og FPS i et spill