Hvem er hvem i AC: Revelations
0

Hvem er hvem i AC: Revelations

mai 19 Spill.no  

Det amerikanske spillbladet GameInformer publiserte nylig en artikkel som avslørte en rekke nye figurer som dukker opp i det kommende Assassin’s Creed: Revelations. Vi har samlet det vi vet om rollegalleriet så lang.

OBS: Denne artikkelen røper en rekke sentrale skikkelser og hendelser i det kommende spillet. Du har herved blitt advart.

Gamle kjente

I det tredje kapittelet i den såkalte Ezio-trilogien, får vår italienske spiloppmaker som kjent muligheten til å besøke sin forfar og hovedperson i det første Assassin’s Creed-spillet, Altaïr, gjennom minnene hans. Disse dukker opp ved at Ezio kommer over gjenstander som sparker igang tilbakeblikk til den arabiske snikmorderens liv. Også Desmond, nåtidens etterkommer, dukker opp igjen i Assassin’s Creed: Revelations.

Ezio selv har blitt 50 år gammel, og har lagt bak seg ungdommens jakt etter skjørtekanter og hevn til fordel for de større spørsmål i livet, noe som vekker hans interesse for familiehistorie. Noen ting forandrer seg tydeligvis ikke.

Historiske bekjentskaper

Det finnes imidlertid en rekke  nye tillegg til persongalleriet i Revelations. Den røslige og styrtrike Manuel Palaelogos har lite reell politisk makt, men tar det igjen med mystiske koblinger til tempelridderne, og ifølge Ubisoft vil store deler av handlingen kretse rundt Palaelogos’ lojaliteter mellom dem og det bysantiske riket.

Sofia Sorto har reist fra Venezia i Italia til tyrkiske Konstantinopel som lærer, og har åpnet en bokhandler, nå som trykkekunsten endelig har blitt oppfunnet. I motsetning til resten av det historisk korrekte rollegalleriet er Sofia kun basert på et maleri av en smellvakker, ung venetiansk kvinne. Ezio faller selvfølgelig hodestups.

Mannen som i historiebøkene nok er mest kjent som Suleiman I den store, møter vi som ung prins på 17, befinner seg midt i en familiekonflikt om tronen, med sin far på den ene siden, og onkel og bestefar på den andre.

Yusuf Tazim er Konstantinopels lokale snikmorder-stjerne, og mannen som introduserer Ezio for gripehaken, som gjennom hele spillet vil bli flittig benyttet til både navigasjon og effektive henrettelser.

Flerspillerdelen

Vi får også et raskt innblikk i fire spillbare tempelridder-roller i flerspillerdelen. Ifølge Ubisoft vil mange av utseendene kunne låses opp i løpet av spillet, og flere av figurene vil også dukke opp i hovedhistorien.

The Vanguard er fiende av det ottomanske riket, og jobber for tempelridderne. Med tanke på at hun er en kvinnelig skikkelse med bakgrunn som speider og spion, er det lett å spekulere om at vi her snakker om en rask og smidig, men mindre beskyttet og brutal, klasse.

Det er foreløpig lite praktisk informasjon om The Guardian-klassen, annet enn at han er enormt opptatt av tempelriddernes mantra om fred gjennom orden og stabilitet. Han er også ifølge bilder utstyrt med to kniver.

The Sentinel  er en utbryter fra snikmorderordenen, som hatet deres fredsavtale med det ottomanske rike såpass mye, at han hoppet over til tempelridderne. Det er nok ikke utenkelig at vi her snakker om en slags Bizarro-Ezio, som fungerer som en slags balanserende tempelridderklasse. Men la oss understreke at vi med alle spekulasjoner her gjetter vilt.

Siste klasse i artikkelen er The Bombardier, som jobber som dobbeltagent for tempelridderne. Det er nok heller ikke totalt usannsynlig at han har en bombe eller tre på lur om situasjonen skulle by seg, når man titter på navnet hans.

Assassin’s Creed: Revelations utgis av Ubisoft, og slippes til Xbox 360, Playstation 3 og PC. Lanseringsdato er foreløpig satt til november 2011.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.