Innrømmer Sony-angrep i fjor
0

Innrømmer Sony-angrep i fjor

jun 26 Spill.no  

Britene Ryan Cleary (19) og Jake Davis (18) har erklært seg skyldig på to punkter relatert til de mange hacker-angrepene mot spillrelaterte nettsteder i fjor.

Mørkt år for spillbransjen

Det er mange store spillselskaper som grøsser når de tenker tilbake på 2011, året da Sony-skandalen stengte ned Playstation Network etter at et sted mellom 37 800 (ifølge Sony) og 1 000 000 (ifølge hackerne) brukerkontoer ble stjålet og eksponert. Lenge var den anerkjente hackergruppen Anonymous mistenkt, men en gjeng ved navn Lulzsec har tatt æren for det i ettertid.

De har også tatt æren for angrep på Bethesda, spillsider for Minecraft, League of Legends, Heroes of Newerth og EVE Online, samt spillnettstedet The Escapist. Det har i stor grad vært snakk om enten DDoS-angrep (Distributed Denial of Service) eller eksponering av brukerkontoer.

Innrømmer skyld

Slikt får selvsagt følger, og britiske myndigheter bekreftet allerede i fjor at de hadde begynt å foreta arrestasjoner. To av disse, Ryan Cleary og Jake Davis, har innrømmet å være medlemmer av Lulzsec, og for å ha deltatt i en haug av angrep på nettsider på vegne av gruppen mellom februar og september i fjor. De nekter imidlertid begge for å ha distribuert ulovlig anskaffet informasjon på nettet, og erklærer seg kun skyldig i å ha utført ulovlige handlinger med hensikt å lamme datasystemer. Ytterligere to hackere skal i retten 8. april neste år.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.