Vampyr som gravplyndrer
0

Vampyr som gravplyndrer

jun 26 Spill.no  

I takt med at spillbransjen vokser seg større og øker omfanget, stiger også kjendisfaktoren hos de som fysisk spiller hovedrollen i spillene. Enkelte har blitt kjente i kjølvannet av spillfigurens suksess, som David Hayter og Nolan North, men det skjer også stadig oftere at kjente skuespillere låner både stemme og fjes til spillfigurer.

Ungt uttrykk

Angelina Jolie gjorde relativt stor suksess som Lara Croft på lerrettet, men i tråd med neste års relansering av spillserien har det dukket opp et nytt og yngre fjes på den velkjente arkeologen. Camilla Luddington er et kjent ansikt for fans av True Blood og Californication, og ble nylig bekreftet som skuespilleren bak den nye Lara. 

Studiosjef hos Crystal Dynamics, David Gallagher, hevder at ansettelsen var en av de mest kritiske i prosessen: «Dette Tomb Raider spillet er veldig annerledes, og stiller helt nye krav til stemme og skuespill ettersom vi tar serien i en helt ny retning».

Crystal Dynamics begrunner valget av Luddington med at hun har «følelsesdybden og det ungdommelige uttrykket som kreves til Lara Croft i den kommende relanseringen av Tomb Raider». 

Jobben dreier seg om «Performance acting», noe som i hovedsak innebærer stemmeskuespill, men kan også dreie seg om motion capture og likheter mellom spillfiguren og skuespilleren, selv om Laras nye ansikt ble presentert før ansettelsen av Luddington og dermed neppe kommer til å basere seg på hennes utseende.

Tomb Raider kommer til Xbox 360 og PS3 5. mars 2013.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.