Junior har bursdag!
0

Junior har bursdag!

jun 30 Spill.no  

Det er i dag, lørdag 30. juni, 30 år siden Donkey Kong Jr. havnet i spillehallene verden over i 1982, året etter Donkey Kong og Marios inntog på spillmarkedet.

Slem Mario

Donkey Kong Jr. var oppfølgeren til Donkey Kong, hvor Mario endelig har klart å fange gorillaen, og sønnen må ut på eventyr for å stjele nøkkelen til buret hans. Det er også det eneste spillet noensinne hvor Mario opptrer som slemmingen!

Se videohyllest

Konkurransespill

Spillet regnes som en like stor klassiker som forgjengeren, og det konkurreres fremdeles beinhardt mellom verdens beste arkadespillere om rekorden. Bare de siste fem årene har verdensrekorden blitt slått hele seks ganger, etter at legenden Billy Mitchell hadde den i hele 25 år.

Billy Mitchell og hans bitreste konkurrent, Steve Wiebe, er mest kjent gjennom den fabelaktige dokumentaren The King of Kong: A Fistful of Quarters, hvor de kniver om Donkey Kong-rekorden, er kjent for å rivalisere også i Donkey Kong Jr., hvor de begge har hatt verdensrekorden to ganger hver de siste årene.

King of Kong: A Fistful of Quarters

Donkey Kong Jr. er utviklet av Shigeru Miyamoto for Nintendo, og ble utgitt på arkade i 1982. Spillet ble senere relansert på  Atari 2600, Game & Watch, ColecoVision, Intellivision, Commodore VIC-20, Nintendo Entertainment System, Atari 8-bit, BBC Micro, Atari 7800, e-Reader, Virtual Console og eShop.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.