Kan ta 1,6 mill fans fra WoW
0

Kan ta 1,6 mill fans fra WoW

nov 24 Spill.no  

En ny markedsundersøkelse konkluderer med at mellom 900 000 og 1,6 millioner spillere vil emigrere permanent fra World of Warcraft til Star Wars: The Old Republic når det lanseres.

Medgangssupportere

Blizzard har slitt med å holde på spillerbasen i World of Warcraft (WoW), men selv om de så langt i år har flasset av rundt 1,1 millioner abonnenter, sitter de fremdeles igjen med svimlende 10, 3 millioner spillere. Nå melder imidlertid Bioware og Electronic Arts’ Star Wars: The Old Republic (SWTOR) straks sin ankomst, og analysefirmaet Peanut Labs har i den anledning forhørt seg med 381 WoW-abonnenter om deres fremtidsutsikter.

Av disse svarte hele 50% at de planlegger å gå til innkjøp av SWTOR, og ytterlige 38% var interessert i spillet. Men når WoW-tilleggspakken Mists of Pandaria dukker opp igjen, kommer 33% av de spurte til å fornye abonnementet sitt hos Blizzard.

Basert på dette konkluderte markedsanalytikerne Lazard Capital Market med at mellom 900 000 og 1,6 millioner spillere kan ende opp med å forlate World of Warcraft på permanent basis for å spille Star Wars: The Old Republic. På bakgrunn av dette har Activision-aksjen sunket i status fra “kjøp” til “nøytral” hos Lazard.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.