King of Fighters XV – Atter en Konge
0

King of Fighters XV – Atter en Konge

feb 25 Stian Koxvig  

Det er rart å tenke på at en gang i tiden var SNK var de ubestridte beste på markedet til å lage slossespill. De siste årene har det gått litt mer nedover for den gamle NEOGEO kjempen og de har blitt overkjørt av serier som Tekken og Street Fighter. Men med KOF XV får man et flott tilbakeblikk på det SNK var mest kjent for.

King of Fighters XV har 39 spillbare karakterer delt inn i team på tre og tre Karakterene er godt spredt over SNKs gamle kjente serier. Vi har tre nykommere som spiller godt inn i plottet. Dette er tredje spillet til Shun’ei som hovedperson så det knyttes godt inn i KOF XIV og den veldig rare Switch eksklusive SNK Heroines Tag Team Frenzy. King of Fighters turneringen er i gang nok en gang med nye sponsorer så derfor slår alle karakterene seg sammen for og nok en gang bevise at de er den beste.

Spillet er utrolig fargerikt

Alt i alt føles karakterene godt balansert. Du har flere kjente kampsportformer og karakterer med mer overnaturlige evner. Det er verdt å nevne at alle karakterene jeg forventet å se fra SNK sine serier er her, ingen er kuttet, noe som er rart å se i dagens moderne fighting spill. Det er godt å se unike karakterer tilmotsetning av slossespill full av kloner som Street Fighter og Tekken. Det er tolv DLC karakterer som vil komme I løpet av 2022 så spillet vil være rundt en stund.

Spillet man alene er det nok Story Mode som vil friste mest, og som jeg nevnte kort tidligere er King of Fighters turneringen i gang etter en liten hiatus. Story Mode er også spillets største svakhet da det bare er en 5-6 karakterer som har noe som helst med historien og gjøre, så om du spiller med en favoritt du liker godt som ikke har noe med historien og gjøre kommer du ikke til å forstå noe.

SNKs mest kjente helt er selvfølgelig til stedet

Story Mode ender med en utrolig klisjefull sisteboss, noe alle fighting fans kommer til å elske. Mer enn det skal vi ikke snakke om historien. Artstylen er fenomenal. Jeg har dessverre ikke fått testet det på PS5 enda men på min gamle PS4 Pro var det ingenting å klage på.

Spillet har en ganske bratt læringskurve om man ikke har spilt serien før. Knappesystemet for comboer og slikt er ekstremt presise saker. Alle karakterene har en udødelig dodge og fire forskjellige hopp, noen karakterer er lettere og bruke enn andre så det er et spill man kan bruke mye tid på for å komme seg inn i. En personlig favoritt av meg er «Team Fatal Fury» som består av Terry Bogard, Andy Bogard og Joe Higashi men antall karakterer er så mange at det er vanskelig å anbefale noen. Man må alltid være observant i alle kampene fordi variasjonen er så stor at du kan fort bli tatt på senga.

Spillet har rollback nettkode for online, og dette er kanskje det mest positive med hele spillet. Vi har sett det i flere og flere slåsspill de siste årene og kvaliteten dette gjør på online kamper kan ikke engang beskrives. Fikk ikke prøvd alt for mange online matcher pga en tidlig kode men de få jeg fikk spilt fløt så bra.

Det er et par andre kule nye funksjoner de har lagt til. Mission Mode, som er 5 ekstremt vanskelige spesialkomboer som du kan prøve. Det er også en online training mode hvor du og en venn kan øve sammen og sloss uten at noen taper. Vi har også en DJ Station hvor man kan låse opp masse forskjellig musikk fra hele King of Fighters serien, mange av disse låses opp ved å fullføre Story Mode med forskjellige karakterer. Alle som kjøpte Terry Bogard pakken til Super Smash Bros Ultimate vet at King of Fighters har fantastisk musikk så det var et veldig positivt høydepunkt for min del.

Flere kjente kampsport former er representert

Jeg nevnte kort artstylen men vi må nesten gå litt i dybden på det. King of Fighters XV ser så fargerikt og pent ut. Mye cel-shading og belysning som serien ikke har hatt tidligere gjør dette til det peneste slåsspillet jeg har sett til dags dato. Banene har fått seg en skikkelig overhaling og et par av de gjemmer en easter egg eller to til andre SNK serier som Metal Slug.

Med King of Fighters XV viser SNK at de virkelig klarer å levere varene når det teller. Dette er et spill som fint kan settes på pidestall med moderne titler som Tekken 7 og Street Fighter V. Det kan være litt skremmende for nybegynnere til slåsspill men veteraner vil finne veldig mye og kose seg med her. Det klarer også den viktigste jobben et slåsspill har. Det er utrolig gøy. Og jeg gleder meg oppriktig til DLC karakterene som kommer.

About Stian Koxvig

Nyhetsredaktør med forkjærlighet for spill og film. Lidenskapelig opptatt av japansk spill og kultur