Klassisk 2D-platform på sitt beste – Kirby’s Return To Dream Land
0

Klassisk 2D-platform på sitt beste – Kirby’s Return To Dream Land

I Kirby’s Return To Dream Land Deluxe, som forøvrig er en remaster av Kirby’s Adventure Wii fra 2011, møter vi Kirby og vennene hans, som treffer Magolor. Magolor har krasjlandet på planeten Popstar etter en ulykke, hvor flere av skipets deler blir spredt rundt på planeten. Det blir din oppgave å samle alle delene igjen, slik at Magolor kommer seg tilbake til planeten sin. Det er også verdt å nevne at dette er mitt aller første Kirby-spill.

Spillet er en klassisk 2D, siderullende plattformer. Man kan velge å spille alene, eller opptil fire spillere. Det er flere klassiske elementer som er kjent fra andre plattformer-spill, blant annet flere forskjellige baner i forskjellige verdener, samleobjekter i hver bane og forskjellige oppgraderinger eller «power-ups» som gir forskjellige egenskaper basert på hvilken man velger. 

Til forskjell fra for eksempel Mario, så er det veldig mange Power-ups å finne her. Disse power-upsene får du enten ved å “suge” opp fienden på klassisk Kirby-vis med den angitte power-up eller suge opp en plate som inneholder power-up. Disse gir forskjellige egenskaper og former som endrer måten man både forsvarer, angriper og beveger på seg. Dette gir en mulighet for å være mer strategisk mot fiender og bosser. I løpet av brettene kan man også samle noe som ligner på “tannhjul”. I starten vil disse være veldig åpenbare og tydelige, men desto lenger ut i spillet man kommer, vil disse være mer skjult og man er i de fleste tilfeller være aktivt på leting etter dem. 

Et tillegg til hovedhistorien, finner man også en fornøyelsespark. Her får man stempel-kort. Etter hvert som en får progresjon i både hovedhistorien og i parken, får man stempler. Desto flere stempler man får, desto høyere level kommer man opp i og man får flere premier. I fornøyelsesparken finner man flere minispill av forskjellig grad, i forskjellig vanskelighetsgrad.   

Visuelt er spillet enkelt, men det ser fortsatt veldig pent ut. Fargene popper og det er en veldig god dynamikk. Rent mekanisk flyter spillet veldig bra, og jeg har ingenting å utsette på opplevelsen. Jeg opplevde ingen hakking eller ujevn bildeflyt under min gjennomspilling. Mulig det er veldig “klisjé” å skrive, men jeg føler spillet passer perfekt til Switch som konsoll.  

I starten var jeg lite imponert over vanskelighetsgraden, da jeg synes spillet ble for enkelt når jeg raste gjennom de første to verdenene i løpet av et par timer. Jeg tenkte først at spillet var under mitt nivå, og heller passet mer uerfarne spillere, men jeg fant fort ut at jeg måtte gjøre som Pac-Man, og begynne å spise. Utfordringen ble høyere desto lengre ut i spillet man kom. Det ble variasjon, jeg måtte bruke mer tid på å finne alle samleobjektene, flere power-ups kom etter hvert, og jeg måtte bruke mer strategi enn tidligere. Jeg koste meg også mer og mer jo lenger ut i spillet jeg kom. 

Personlig vil jeg si at dette er et veldig familievennlig spill, som passer både for de mindre og mer erfarne med plattformspill. Historiedelen av spillet har økende vanskelighetsgrad, hvor det starter lett, men blir vanskeligere etter hvert. I tillegg har historiedelen en type “New Game+”, hvor man kan spille historiedelen igjen, men da med halvparten av helsebaren som tidligere. Dersom de mindre erfarne spillerne synes det blir for vanskelig, så har man også mulighet til å aktivere en slags “hjelper”, som hindrer deg fra å miste stamina og falle ned hull. Dette passer dermed alle som er glad i plattformspill.

 

Som nevnt så koste jeg meg veldig med spillet, og for alle som er glad i plattformspill i 2D, er dette et must-buy til Nintendo Switch. For de som er glad i både Super Mario Bros- og Mario Party-seriene, så er dette en samlet pakke hvor det er noe lignende av begge deler. For meg blir det nesten full score, men jeg trekker det ned en halv stjerne, da jeg føler det blir litt i korteste laget. 

About Sindre Lilleseth Svendsrud

25 år gammel mann med en stor interesse for gaming, teknologi og musikk. Både barnefar og selger på fulltid.