Nytt og gammelt: Mitt spillår 2022
0

Nytt og gammelt: Mitt spillår 2022

2022 var et utrolig bra spillår for alle uavhengig av hvilken konsoll eller pc du spiller på.

Når jeg har fått lagt året litt bak meg (Spiller fortsatt gjennom spill jeg ikke rakk å spille i fjor) så har jeg lyst til å lage en liten liste med mine personlige anbefalinger fra året som gikk.

MEN, dette blir en liste hvor jeg ikke bare kommer til å anbefale spill som ble utgitt i 2022, men også spill som jeg endelig har fått spilt som har kommet ut tidligere år også. Så du kan si at dette blir en god blanding mellom “gammelt og nytt”.

Grunnen til at jeg velger å gjøre det slik er fordi som spillerover veldig mange år så har det bygget seg opp en backlog som stadig blir lengre over spill som “jeg burde spille”.

Derfor valgte jeg i fjor å ta fatt på den nevnte backloggen slik at jeg kunne berike meg selv med spillopplevelser fra tidligere år, og samtidig se om de har holdt seg den dag i dag.

Et kriterie jeg har satt for spillene som er eldre er at de er lett tilgjengelige å spille den dag i dag, så i all hovedsak for denne listen spill som er tilgjengelige via Xbox sin støtte for bakoverkompatible spill fra Xbox 360 sånn at om du vil prøve ut noen av mine anbefalinger så kan du spille de på din Series X.

Jeg velger å dele denne listen i to deler. En liste for mine topp anbefalinger fra 2022 og en liste over spill fra tidligere år jeg varmt kan anbefale alle å prøve.

2022

Nr 5
High On Life
Utvikler: Squanch Games

High On Life er et FPS skytespill hvor jorda blir invadert av romvesener og du blir, sammen med huset ditt og den litt smådeprimerte søsteren din transportert til en annen planet.
Dette spillet kommer fra en av skaperne bak suksessen Rick and Morty og det merkes ekstremt godt på manuset.

Det er ikke verdens lengste spill og du kommer nok gjennom det på 6-8 timer, men du verden noen av vitsene er veldig gode og spillet er morsomt å spille den tiden det varer.

Nr 4
Pokémon Scarlet/Violet
Utvikler: GameFreak

Da Pokémon Scarlet for min del ble lansert og den niende generasjon Pokemon ventet meg igjen som hver gang før ble jeg litt skuffet.
Spillmekanikkene de introduserer her var mye av det jeg ønsket meg, men jeg klarte bare ikke å bli engasjert på grunn av en god del tekniske plager spillet led av.


Jeg la det vekk en stund og tok det opp på et senere tidspunkt for å gi det en ny sjanse og se litt mellom fingrene på det tekniske siden det ikke er et spill som krever at alt flyter til enhver tid.


Og du verden som jeg er glad for det, Scarlet tok meg virkelig med storm når jeg dykket dypt nede i spillet og alt det hadde å by på, alle nye Pokémon som jeg så i det fri, lysten til å fange alt og alle, og utforske den store frie verden de har skapt var virkelig herlig.


Dette er et spill jeg unner alle å gi en sjanse.

Nr 3
Elden Ring
Utvikler: From Software

Hva kan vell sies om The Lands between som ikke er sagt før gjennom hele fjoråret?
Jeg har enda ikke gjort meg ferdig med Elden Ring av den enkle grunnen som er kjent som tidsklemma, men du verden som jeg koser meg når jeg først setter meg ned med spillet.
Det er alt du har å fovente fra souls- spillene bare i større dose!


Jeg kaster bare ballen videre her og sier: Spill det! Du kommer mest trolig ikke til å angre.

Nr 2
Return to Monkey Island
Utvikler: Ron Gilbert, Terrible Toybox

Monkey Island serien har jeg hørt om siden jeg var liten, men det skulle ta meg mange år før jeg endelig kasta meg ut i serien og da med det nyeste spillet som kom i fjor, Return To Monkey Island.

Herregud så mye jeg lo av vitsene og manuset i sin helhet underveis. Dette er humor i særklasse og anbefaler dette til alle som liker å sette seg ned med spill som ikke krever lynraske reaksjoner eller gode skyteferdigheter


Return to Monkey island krever bare at du setter deg ned, koser deg men samtidig tvister litt bak i hjernebarken på noen av gåtene spillet har å by på for å komme deg videre.
Jeg vil helst anbefale å spille de første spillene for full kontekst og utbytte av referansene som sitter løst, men jeg gikk inn blind selv, og koste meg så mye at jeg fullførte 100% av alle Achievements og fullførte spillet 2 ganger før jeg sa meg ferdig.

Nr 1
Xenoblade Chronicles 3
Utvikler: Monolith Software

Jeg bestemte meg i fjor for å prøve ut Xenoblade Chronicles da det var lett tilgjengelig i oppusset utgave på Switch og vips 80 timer senere var jeg solgt for lengst, så da Xenoblade Chronicles 3 lå og venta i Juli var jeg ikke vond å be for å si det slik.

Det var et spill med en historie jeg ikke trodde skulle bli som den ble. Den tok meg gjennom stort sett hele følelsesregisteret på godt og vondt. Jeg koste meg så masse med de 6 hovedpersonene og lærte dem virkelig å kjenne, følte det var min gjeng med herlige personer gjennom de 70-80 timene det tok meg før jeg sa meg ferdig med spillet.

Spillet er fortsatt som jeg skrev i min anmeldelse, et mesterverk av de sjeldne, og jeg gleder meg til DLC senere år som gir meg mer historie å grave meg ned i med gjengen min.

Eldre, men fortsatt aktuelle

Disse 5 spillene anbefales varmt, men jeg har også 5 anbefalinger til.
Dette er 5 spill som har kommet ut flere år tidligere, men som jeg først fikk spilt i 2022 og ønsker å anbefale til alle dere som også ikke har fått spilt de enda.

Nr 5
Assassin’s Creed Rogue
Utvikler: Ubisoft Sofia

AC:Rogue er et spill som jeg tror ofte er oversett av de fleste, selv blant fans av serien.
Spillet kom ut rundt samme tid som AC: Unity som fikk mye mer oppmerksomhet, og Rogue er et litt mindre spill enn de andre i serien og går raskere å spille gjennom.
Men jeg ble så positivt overrasket fordi spillmekanikkene er så gode og historien var et friskt pust i en serie som fulgte en ganske lik formel opp til det punktet.


Nå får du endelig muligheten til å spille som en snikmorder som ender opp som tempelridder.
Liker du Assassin’s Creed og enda ikke har prøvd Rogue, sjekk det ut, du vil ikke angre.

Nr 4
Crysis 2
Utvikler: Crytek

Enda en serie som for meg var kjent som spillene du spilte bare for å flekse muskler på ditt nye skjermkort på pc. Jeg skal innrømme at jeg satte meg ned med litt lave forventinger og du verden som jeg ble imponert. Jeg spilte alle 3 spillene, men 2 står ut for meg som favoritten på grunn av hvor god historien faktisk var i forhold til 1 og 3.


Ja, det er et skytespill og historien er ikke nyskapende, men den er god nok til å holde deg engasjert, og skytingen er god, også hjelper det jo at spillet faktisk har holdt seg ganske godt grafisk til å være et FPS spill.

Nr 3
Hellblade: Senua’s Sacrifice
Utvikler: Ninja Theory

Hellblade var et spill jeg hadde hørt mye bra om i anmeldelser, men aldri funnet tid til å sette meg ned med, fordi jeg var så usikker på om jeg kom til å like det.

Siden du nå leser denne artikkelsen så skjønner du kanskje at jeg likte det veldig godt! Jeg ble fullstendig oppslukt i denne mystiske rare verden som Senua tok meg gjennom, litt klumsete slåssing kanskje, men historien som fortelles her og fokuset på alt som skjer i hodet til Senua er helt magisk.
Jeg anbefaler deg å spille med hodetelefoner her, det øker opplevelsen betraktelig med mange hakk.

Nr 2
Dark Souls 3
Utvikler: From Software

Denne kommer kanskje ikke som noen overraskelse siden Elden Ring også havnet på listen min over 2022 spill. Men jeg startet året med å komme meg gjennom både Dark Souls Remastered og Dark Souls 3.
Det var mange timer med blod, svette og tårer og sabla mye glede.
Jeg var litt usikker på hvilken av de to jeg skulle nevne her, men endte opp på 3 fordi den bare perfeksjonerte det meste fra det første spillet for meg.


Disse spillene utfordrer deg, gjerne til du er på vippepunktet mellom å gi opp eller ikke. Det er da du må velge å fortsette, for den euforiske gleden av å bare ta en boss til, den er så stor og oppslukende at den holder deg i lang tid fremover.

Nr 1
Undertale
Utvikler: Toby Fox

Undertale, hva skal man si? Det er vanskelig å si noe som helst uten å føle på at man røper ting om spillet som er verdt å bare oppleve på egenhånd “for første gang”.
Jeg velger bare å si det så enkelt som, det er mye mer som skjuler seg bak det litt “enkle” ytre når du ser bilder av spillet.


Jeg ble helt blåst av banen over hvor historien gikk. Musikken også er helt fantastisk bra i klassisk 8-bit aktig stil.
Bare…Bare spill det, du kommer til å takke meg når du er ferdig.

Dette var bare noen av spillene jeg spilte i fjor, kunne sikkert vært en langt større liste, men dette er de 5 av både nytt og gammelt som jeg varmt vil anbefale alle sammen.
Alle eldre spill er testet på Xbox Series X og kjører fint.

About Nichlas Krabsethsve

Lagersjef på Power på dagtid og altoppslukende gamer på kveldstid.